Trabzon, transferde ilk bombayı eski oyuncusuyla patlattı. G.Saray ile sözleşmesi biten 29 yaşındaki orta saha oyuncusu ile prensipte anlaşma sağlandı. Resmi imzalar ise daha sonra atılacak Trabzonspor'da 2009-11 yılları arasında 38 maçta forma giyip 3 gole imza atan Engin Baytar için bonservis bedeli ödenmeyecek

Trabzonspor transferde ilk bombasını Engin Baytar ile patlattı. Bordomavililer, Galatasaray'la sözleşmesi sona eren eski oyuncusu ile prensipte anlaşma sağladı. İmzaların önümüzdeki hafta içinde atılacağı ifade edildi. 2009- 11 yılları arasında Trabzonspor forması giyen 29 yaşındaki Engin, teknik direktör Şenol Güneş ile yaşadığı 'disiplin sorunları' nedeniyle 1.1 milyon euro'ya Galatasaray'a satılmıştı. Sarı-kırmızılı takımdaki ilk yılında başarılı bir futbol sergileyen Baytar, bu sezon başında F.Bahçe ile oynanan TFF Süper Kupa finalinde Cüneyt Çakır'a fiili saldırıda bulununca 11 maç ceza alınca gözden düşmüştü. Engin'in Galatasaray ile sözleşmesi sona erdiği için herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek. Tecrübeli futbolcunun transferine, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın da onay verdiği dile getiriliyor. 

ORTA SAHANIN HER YERİNDE OYNUYOR
Almanya'da doğan ve gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Engin Baytar, orta sahanın her bölgesinde görev yapabiliyor. Bordo-mavili takımda forma giydiği iki sezonda 38 maça çıkıp 3 gol kaydeden tecrübeli futbolcu, 2010'da Trabzonspor'un Şanlıurfa'da Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandığı finalde de 'maçın adamı' seçilmişti. Transfer çalışmalarını sürdüren yönetimin, birçok oyuncu ile görüşme halinde olduğu öğrenildi. Geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak oynayan ve bonservisi Toulouse'da bulunan Umut Bulut için de önümüzedki hafta Fransız kulübüyle temasa geçileceği ifade edildi. Zenit'in 31 yaşındaki stoperi Aleksander Lukovic ve Reading'in golcü futbolcusu Pavel Pogrebnyak için ise menajerler aracılığıyla nabız yoklandığı dile getirildi. 

Kaynak: Fotomaç / Cevat KOL