Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Torku Konyaspor ile Trabzonspor karşılaştı.

Torku Arena'da oynanan ve 30 bin 546 seyircinin takip ettiği maçta kazanan 1-0'lık skorla ev sahibi oldu.

Aykut Kocaman'ın talebelerine galibiyeti getiren golü 73. dakikada Rumen futbolcu Gabriel Torje kaydetti. Torku Konyaspor'un yıldızı ligdeki 3. golünde takımına önemli galibiyet getirmeyi başardı.

Ersun Yanal'ın ekibi Trabzonspor karşılaşmada isabetli şut bulamazken, kaleye gönderdikleri 10 top da auta gitti ve dikkat çeken bir istatistik oldu

Alınan bu sonucun ardından Konyaspor puanını 34 yaparken, Trabzonspor 43 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Torku Konyaspor deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor sahasında Galatasaray'ı konuk edecek.

6 FUTBOLCU, 21 KİŞİLİK KADRODA YOK

Bordo-mavili takımda cezalı Mehmet Ekici’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Aytaç Kara, Belkalem ve Yusuf Erdoğan ile önceki gün affedilen Constant, 21 kişilik futbolcu kadrosunda yer almadı.

Torku Konyaspor'da sakatlıkları devam eden Hasan Kabze, Mahlungu ve cezalı Mehmet Uslu kadroya dahil edilmedi.

KONYASPOR'DA 1,  TRABZOSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Torku Konyaspor, önceki hafta oynadığı Kardemir Karabükspor maçına göre bir değişikle sahaya çıktı. Teknik direktör Aykut Kocaman, cezalı Mehmet Uslu'nun yerine Torje'ye forma şansı verdi.

Trabzonspor'da ise 25. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında oynayan Mehmet Ekici, İshak Doğan ve Aytaç Kara yerine Bosingwa, Mustafa Akbaş ve Soner Aydoğdu sahaya çıktı.

KAREOGRAFİ YAPTILAR

Torku Konyasporlu taraftarlar, takımlarını desteklemek için Torku Arena'da kendilerine ayrılan tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Bordo-mavili taraftarlar da kendilerine tahsis edilen tribündeki yerlerini aldı.

Kale arkası tribünündeki Torku Konyaspor taraftarları, renkli kağıtlar yardımıyla hazırladıkları koreografide "Elinde Konyaspor bayrağı bulunan Alaeddin Keykubad" resmi oluşturdu.

Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle maraton tribününe, "Anadolu Ajansı'nın 95. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyoruz" yazılı pankart asıldı.

Torku Konyaspor taraftarları, üzerinde şehit savcıyının fotoğrafının bulunduğu "Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı saygıyla anıyoruz" yazılı pankartı da tribüne astı.

İLK TEHLİKE TRABZONSPOR'DAN

Mücadele oldukça temposuz başlarken Konyaspor tribünlerinin coşkusu görülmeye değerdi. İlk tehlikeli atağı Trabzonspor yakaladı. Dakikalar 16'yı gösterdiğinde sağ kanattan ceza alanına yakınlarında topla buluşan Özer'in ceza alanına ortasında top kaleci Kaya'da kaldı.

Rakibine oranla daha fazla topa sahip olan ve yarım saatlik bölümde 63'e %37 üstünlüğü ele geçiren bordo mavililer aradığı golü ise bulamadı.

GERGİN ANLAR

Sürekli durmaya başlayan maçta iki takım arasında ciddi bir gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın 29. dakikasında Trabzonspor'dan Salih Dursun ile Konyaspor'dan Ali Çamdalı bir hava topunda orta alanda çarpıştı. Bu olayın ardından iki takımın oyuncuları bir anda birbirlerine girdi ve gerginlik, yaklaşık 1 dakika bir itiş-kakışa döndü. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği oyunculardan Ali Çamdalı, sahaya giren ambulans ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Salih Dursun'un ise başına bandaj yapılarak oyuna devam etti. Yaşananları gözleyen hakem Hüseyin Göçek, Özer Hurmacı ve Ali Turan'ı sarı kart ile cezalandırdı.

Son 15 dakikalık bölümde her iki takım da rakip kalede baskı kurmaya çalışırken sonuç gelmedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

MEDJANI DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın ikinci devresinde daha hareketli bir oyun oynanırken iki takım da ataklar geliştirdi. Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Soner Aydoğdu'nun yerine Erkan Zengin hamlesi yaparken oyuna hareketlilik getirdi.

Bordo mavililer, 68. dakikada direğe takıldı. Sağ kanattan gelişen atakta Medjani'nin ceza alanına ortasında Deniz'in yakın mesafeden kafa vuruşunda yerden seken top sol direkten geri döndü.

TORJE ATTI GOLÜNÜ...

Aykut Kocaman'ın ekibi baskısını arttırdığı anda golü bulmayı başardı. 73'te sahneye çıkan Gabriel Torje skoru değiştirdi. Torje, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girdi ve dar açıdan kaleye şutunu çekti. Savunmada Bosingwa'ya da çarpan top sol köşeden ağlarla buluştu. İkinci yarıdaki baskılı oyun, golü de getirmiş oldu

PAS, PAS, PAS AMA...

Maçın son 10 dakikalık bölümüne kadar topun hakimi olan ve 165'e karşı 265 isabetli pas bulan bordo-mavililerde gol bir türlü gelmedi. Torku Konyaspor savunması, Trabzonspor forvetlerine geçit vermedi ve kazanmasını bildi.

MAÇTAN DETAYLAR;

M.S.Torku Konyaspor, Trabzonspor'u Gabriel Torje'nin golüyle 1-0 mağlup etti.
 M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Kullanılan serbest vuruşta Erkan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten farklı şekilde dışarıya gitti.
90'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Waris, ceza alanının hemen dışında yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Tehlikeli bir nokta.
90'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kenan'ın ceza alanına ortasında top herkesi aştı ve diğer kanattan taca çıktı.
90'Sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Rangelov, köşe gönderi yakınlarına kadar gitti. Mustafa'nın ayak koyduğu top kornere gitti.
90'Mücadelenin sonuna 4 dakika ilave edildi.
90'Torku Konyaspor'da Djalma Campos oyundan çıkarken Volkan Fındıklı oyunda.
90'Ev sahibi ekipte Ali Turan bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
90'Trabzonspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Erkan'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
89'Bordo mavili ekipte Özer Hurmacı oyundan çıkarken Sefa Yılmaz oyunda.
88'Konyaspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ömer Ali'nin ceza alanına ortasında Uğur topu uzaklaştırdı.
86'Torku Konyaspor takımında ise Gabriel Torje alkışlarla oyunu terk ederken Elvis Kokalovic oyunda.
85'Bordo mavili ekipte Salih Dursun'un yerine Waris Majeed oyunda.
84'Etkili gelişen Trabzonspor atağında Özer'in pasında Erkan sağ çaprazdan ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama savunma topu karşıladı.
83'Fatih Atik'e sert bir faul yapan Dimitar Rangelov sarı kart gördü.
82'Konya Büyükşehir Stadı'nda 30.546 seyirci olduğu açıklandı..
81'Geride kalan bölümde Torku Konyaspor 165, Trabzonspor ise 265 kez isabetli pas yaptı.
80'Orta alanda rakibine faul yapan Djalma Campos, sarı kart gördü.
79'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada top Trabzonsporlu oyunculardan dışarıya gitti. Aut.
78'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in pasında topla buluşan Erkan'ın ceza alanına ortasında savunmadan seken top kornere gitti.
76'Bu arada Konyaspor'da Ömer Ali Şahiner bir sakatlık geçirdi ve oyun alanı içinde tedavisi yapılıyor.
75'Trabzonspor sol kanattan serbest vuruş kullandı. Özer'in ceza alanına ortasında kaleci Kaya topu almak için yükseldiği sırada rakibinin darbesine maruz kaldı ve karar serbest vuruş.
74'Torku Konyaspor, ikinci yarıdaki baskılı oyunu sonunda Gabriel Torje ile öne geçti.
73'Konyaspor'da Torje, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girdi ve dar açıdan kaleye şutunu çekti. Savunmada Bosingwa'ya da çarpan top sol köşeden ağlarla buluştu.
73'GOL! Gabriel Torje
73'Ev sahibi ekip sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ömer Ali'nin ceza alanına ortasında Bosingwa topu karşıladı.
72'Sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Torje'nin kale sahasına etkili ortasında son anda Hakan çıkıp topu yumrukladı.
71'Trabzonspor, Konyaspor'un baskılı oyununa henüz karşılık veremedi. Bordo mavililer, kaptığı toplarla kontra atağa çıkıyor.
70'Konyaspor'un gole yaklaştığı an. Ceza alanının hemen dışında topla buluşan Djalma'nın sağ çaprazdan ceza alanına giren Kenan'a pasında Kenan, topa vurmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
68'Bordo mavililer direğe takıldı. Sağ kanattan gelişen atakta Medjani'nin ceza alanına ortasında Deniz'in yakın mesafeden kafa vuruşunda yerden seken top sol direkten geri döndü.
67'Trabzonspor karşı atağında sol kanatta topla buluşan Deniz'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.
66'Konyaspor'un baskılı oyunu sürüyor. Bu kez sağ kanattan gelişen atakta Torje'nin ceza alanına ortasında Hakan Arıkan rakiplerinden önce topun kontrolünü sağladı.
65'Yine sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Torje'nin ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa Kenan ceza alanı dışından vurdu ama top yandan dışarıya gitti.
64'Ev sahibi ekip sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Torje'nin ceza alanına ortasında Salih topa ayak koydu ve top kornere gitti.
63'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Torje'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Kenan içeri çevirdi ama oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.
62'Konyaspor'da Torje, çalımlarla ceza alanına girdi ama son anda Uğur topa ayak koydu ve top kornere gitti.
61'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanına ortasında Konyaspor savunması topu karşıladı.
59'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanattan ileriye koşu yapan Salih'e atılan topta Salih'in ceza alanına çevirmek istediği top oyun alanını terk etti.
58'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Torje'nin ceza alanına ortasında Trabzonspor savunması topu karşıladı.
57'Kullanılan serbest vuruşta Vukovic'in doğrudan kaleye gönderdiği topu Hakan son anda kornere çeldi.
56'Gelişen Konyaspor atağında Rangelov, rakip ceza alanının hemen dışında sağ çaprazda yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Mustafa Akbaş sarı kart gördü.
55'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Soner Aydoğdu'nun yerine Erkan Zengin oyunda.
54'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Torje'nin ceza alanına ortasında Mustafa Akbaş topu uzaklaştırdı.
53'Sağ kanattan etkili gelişen Konyaspor atağında Djalma'nın ceza alanına ortasında son anda savunma topu uzaklaştırdı. Atağın devamında Konyaspor kornere kazandı.
52'Konyaspor takımında Mehmet Güven bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
51'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Özer'in yerden ceza alanına pasında Deniz'in gelişine vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
50'Yine sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında bu kez Kenan topu ceza alanına çevirdi ama Mustafa Akbaş topu uzaklaştırdı.
49'Sağ kanattan etkili gelişen Konyaspor atağında Djalma'nın köşe gönderi yakınlarından ceza alanına yerden gönderdiği topu kontrol eden Torje'nin şutu Hakan'da kaldı.
48'Kullanılan serbest vuruşta Özer'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top kaleci Kaya'da kaldı.
47'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mustafa'nın ceza alanına ortalamak istediği topu Djalma eliyle kesti.
46'Karşılaşmanın ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.Torku Konyaspor - Trabzonspor mücadelesinin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Djalma'nın ceza alanına ortasında top oyun alanını terk etti.
45'Sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Djalma'nın ceza alanına ortasında top oyun alanını terk etti.
45'Kullanılan serbest vuruşta Torje'nin uzak mesafeden doğrudan kaleye gönderdiği top isabetli olmadı.
45'Trabzonspor'da Fatih Atik, orta alanda topa eliyle müdahale ettiği için sarı kart gördü.
45'Medjani, karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı. Fatih'in pasında Medjani, penaltı noktasında topla buluştu ama vuruşunda top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.
45'İlk yarının sonuna 4 dakika ilave edildi.
44'Etkili gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına uzun gönderilen topu sol çaprazda kontrol eden Özer'in sağ direk yakınlarına ortasında Medjani için ofsayt bayrağı kalktı.
43'Gelişen Konyaspor atağında Rangelov, Bosingwa'dan sıyrılıp ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama hakem faulü Trabzonspor'a verdi.
42'Trabzonspor çok net pozisyondan yararlanamadı. Özer, sol kanatta iki rakibinden sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama Medjani'nin yakın mesafeden vuruşu sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti.
40'Bu kez Trabzonspor etkili geldi. Özer, sol kanattan ceza alanına girdi ve pasını Deniz'e verdi ama Deniz'in zayıf vuruşu savunmaya takıldı.
39'Konyaspor savunmasında topla buluşan Ali Turan, sağ kanattan ileriye koşu yapan Kenan'a uzun bir top gönderdi. Kenan son anda topu içeri çevirdi ama son anda savunma topu karşıladı.38'Salih Dursun'un kafasına bandaj yapıldı ve oyuna yeniden döndü.
37'Konyaspor'da Ali Çamdalı'nın yerine Kenan Özer oyunda.
36'Trabzonspor'da Özer Hurmacı ve Konyaspor'da ise Ali Turan sarı kart gördüler.
35'Salih Dursun'un tedavisi oyun alanı içinde bitti ve sedyeyle oyun alanı kenarına götürüldü.
34'Konyaspor'da Ali Çamdalı ambulansla hastaneye götürülüyor.
33'Bu arada sağlık görevlileri Ali Çamdalı için değişiklik işareti yaptı.
32'Ali Çamdalı için oyun alanına sedye geldi. Ambulans bekleniyor.
31'Bu arada her iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanmaya başladı.
29'Mücadele sürekli durmaya başladı. Bu kez de Salih ve Ali Çamdalı kafa topunda çarpıştı. İki oyuncu da sakatlık geçirdi.
28'Konyaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Özer, Mehmet Güven'e faul yaptı.
27'Gelişen Konyaspor atağında Fuchs'un ceza alanına ortasında top kaleci Hakan'da kaldı.
26'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in ceza alanına ortasında Konyaspor savunması topu karşıladı.
25'Konyaspor orta alandan serbest vuruş kullandı. Ali Turan'ın rakip ceza alanına uzun gönderdiği top herkesi aşıp oyun alanını terk etti.
24'Sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Vukovic, ceza alanına girmek üzereyken baskı altında topu kaybetti.
23'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %63'e %37 üstünlüğü bulunuyor.
22'Konya Büyükşehir Stadı'nda tempo yükselmiş değil. İki takım da kontrollü oyununu sürdürüyor.
20'Mehmet Güven ve Fatih Atik kafa topu mücadelesinde çarpıştı ve iki oyuncunun da tedavisi devam ediyor.
19'Konyaspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Deniz Yılmaz, Mehmet Güven'e faul yaptı.
18'Trabzonspor savunmasında topla buluşan Bosingwa'nın rakip savunma arkasına koşu yapan Cardozo'ya uzun pasında araya Konyaspor savunması girdi.
17'Konyaspor, sağ kanattan köşe gönderine yakın bir noktadan taç atışı kullandı. Ceza alanına uzun gönderilen topu Uğur kontrol etmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
16'Trabzonspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza alanına yakınlarında topla buluşan Özer'in ceza alanına ortasında top kaleci Kaya'da kaldı.
15'Kullanılan serbest vuruşta Özer'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top kaleci Kaya'da kaldı.
14'Gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Medjani, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
13'Konyaspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Uğur'un ceza alanına uzun gönderdiği top kaleci Hakan'da kaldı.
12'Bu kez sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Fatih Atik'in ceza alanına ortasında Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı.
11'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner'in ceza alanına ortasında kafalardan seken top diğer kanattan taca çıktı.
10'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
9'Mücadele oldukça temposuz başladı ama Konyaspor tribünleri oldukça coşkulu.
8'Bu arada Konyaspor'da Ali Turan bir sakatlık geçirdi ve kendini yere bıraktı. Ali Turan oyuna devam edebilecek.
7'Atağın devamında sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali'nin ceza alanına etkili ortasında top Bosingwa'nın kontrolünde oyun alanını terk etti.
6'Bir başka Konyaspor atağında Ali'nin ara pasında Rangelov, ceza alanına girmek istedi ama rakibinden sıyrılamadı.
5'Sol kanattan hızlı gelişen Konyaspor atağında Torje'nin son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında top Hakan'da kaldı.
4'İki takım da orta alanda çok fazla top kaybı yapmaya başladı.
3'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Özer, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
2'Sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Ömer Ali'nin ceza alanına ortasında Uğur, topu kontrol etmek isterken ayağından açtı ve top kaleci Hakan'da kaldı.
1'Mücadele Konyasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
 M.Ö.Konya Büyükşehir Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
 M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemleri eşliğinde sahaya çıkıyor.
 M.Ö.Konyaspor'un 11'i belli oldu: Kaya, Ali Turan, Mehmet, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Rangelov, Fuchs, Vukovic, Djalma, Torje
 M.Ö.Trabzonspor'un 11'i belli oldu: Hakan, Salih, Uğur, Bosingwa, Mustafa Akbaş, Medjani, Fatih Atik, Soner, Özer, Deniz Yılmaz, Cardozo
 M.Ö.Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak olan bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Torku Konyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.
Editör: TE Bilişim