UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Trabzonspor, İrlanda'nın Derry City takımını sahasında rahat bir oyun sonucunda 4-2'lik skor ile yendi.

2012-2013 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nı finalde Fenerbahçe'ye kaybeden ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. Ön Eleme Turu ilk mücadelesinde evinde Derry City ile karşı karşıya geldi.

Avrupa kupalarında son oynadığı 9 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, İrlanda temsilcisi karşısında galibiyet hasretini dindirdi. Son olarak 2011-2012 sezonu Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Giuseppe Meazza deplasmanında Inter Milan'ı 1-0 yenen Trabzonspor, o karşılaşma sonrasındaki ilk galibiyetini Derry City karşısında 4-2'lik skor ile aldı. 

Bordo mavililere galibiyeti getiren goller, 10. dakikada Adrian Mierzejewski, 16. dakikada Paulo Henrique ve 52. dakikada Giray Kaçar'dan gelirken, 39. dakikada da İrlanda ekibinen Molloy, topu kendi ağlarına gönderdi. Derry City'nin gollerini ise 25. dakikada McDaid ve 32. dakikada Kavanagh kaydetti.

Bu maçın rövanşı, 25 Temmuz Perşembe günü İrlanda'da oynanacak.

SADECE 4 YABANCI, ESKİ OYUNCULAR İLK 11'DE

Trabzonspor'un 12 yabancı oyuncusuna karşın ilk 11'de sadece 4 yabancı futbolcu görev aldı. Adrian, Colman, Henrique, Celustka ilk 11'de görev alırken Alanzinho yedek soyundu. Diğer 8 futbolcu ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımın ilk 11'deki kadrosunda yeni transferlerin hiçbirin yer almaması dikkat çekti. Forvet oyuncusu Batuhan Karadeniz 18 kişilik kadroda yer almazken yeni transferlerden Aykut Demir ve Abdülkadir Özdemir kadroda yer alan 2 oyuncu oldu.

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, beklenene yakın bir 11 sahaya sürdü. Akçay, tahmin edilen kadrodan sadece Alanzinho'yu yedek soyundururken Volkan Şen'i sahaya sürdü.

KAPTAN ONUR, 61 NUMARA ZEKİ'NİN

Trabzonspor'un sezonun ilk maçında kaleci Onur Recep Kıvrak sahaya kaptan olarak çıktı. Tolga Zengin'in yoklunda Onur Recep Kıvrak bu görevi yerine getirdi.

Trabzonspor'un plaka numarası olan "61" numaralı formayı yeni sezonda Zeki Yavru giydi. Bordo-mavili takımda geçen sezon 61 numaralı formayı kimse giymemişti.

Konuk takımın en golcü oyuncusu Paterson ise sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı.

TRABZONSPOR ETKİLİ BAŞLADI

Başlama düdüğü ile birlikte rakip kale önünde gol arayan Trabzonspor, bu amacına 10. dakikada Polonyalı yıldızı Adrian Mierzejewski'nin ayağından buldupğu şık gol ile ulaştı.
Etkili gelişen Trabzonspor atağında Adrian, ceza alanına sol kanattan giren Olcan'a pasını verdi. Olcan topu kontrol edip, dar açıdan kaleye şutunu çekti. Kaleciden dönen top yükseklik kazandı ve savunma topa müdahale etti. Ardından Adrian, savunmanın müdahale ettiği topa kale sahası içinde röveşata vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

HENRIQUE'NİN GOLÜ İLE TRİBÜNLER HAVAYA GİRDİ

Golden sonra da ayağını gazdan çekmeyen Trabzonspor, tribünlerin desteğini alarak rakip kale önüne yaptığı akınları sürdürdü ve 16. dakikada Paulo Henrique ile bir gol daha buldu.
Rakip ceza alanı dışında topla buluşan Olcan, uzak mesafeden kaleye çok sert bir şut çekti. Kaleci Doherty'den dönen top Henrique'nin önünde kaldı ve Henrique düzgün bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

DERRY CITY BİR ANDA SKORA DENGE GETİRDİ

Golden sonra bir anlık konsantrasyon eksikliği gösteren Trabzonsporlu futbolcular bunun bedelini 7 dakikada kalelerinde gördüğü 2 golle ödedi.

25. dakikada Trabzonspor yarı alanında Colman, geriye pas attı ama top kısa düşünde McDaid topu kontrol etti ve ardından Giray'dan sıyrılıp ceza alanı dışından sol ayağıyla sert bir şut çekti ve top sağ köşeden ağlarla buluştu.

32. dakikada ise sol kanattan gelişen Derry City atağında topla buluşan Kavanagh, ceza alanına girmeden şutunu çekti ve savunmaya çarpan top sol köşeden ağlarla buluştu.

TRABZONSPOR DEVRE BİTMEDEN ÜSTÜNLÜĞÜ ELE ALDI

Beraberlik sonrası Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı. 38. dakikada bordo mavililer Olcan ile sağ kanattan son çizgi yakınlarından serbest vuruş kullandı. Olcan, çok sert bir orta yaptı. Kale sahasına gelen topa Molloy ters bir kafa vuruşu yaptı ve top ağlarla buluştu.

İKİNCİ YARIDA TEK GOL VAR, RÖLANTİ OYUN

Trabzonspor maçın ikinci yarısına da hırslı başladı. 52. dakikada bordo mavililer, atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına gelen topa güzel yükselen Giray, topu ağlarla buluşturdu.

Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü iyice eline alan Trabzonspor, kontrollü bir oyun sergiledi. Maçta başka gol olmayınca, karşılaşma bordo mavililerin 4-2 üstünlüğü ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim