Göztepe - Trabzonspor maçı! Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Göztepe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Göztepe, Trabzonspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Tayfur, 44. dakikda penaltıdan Ghilas ve 67. dakikada Adis Jahovic kaydetti. Trabzonspor'un gollerini ise 9. dakikada Juraj Kucka ve 45. dakikada Hugo Rodallega attı.

Bu galibiyetin ardından Göztepe puanını 4'e çıkarırken, Trabzonspor 4 puanda kaldı.

Göztepe Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ile 4. haftada sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Süper Lig'in 3. haftasında karşılaşan Göztepe ile Trabzonspor, sahaya geçen haftaki kadrolarından iki değişiklik yaparak çıktı.

Göztepe'de karşılaşmaya ilk 11'de başlayacağı açıklanan kaleci Beto'nun maç öncesi ısınırken ağrıları arttığı belirtildi. Kadrodan çıkarılan Beto'nun yerine Günay Güvenç kalede yer aldı. Yedek kaleci ise Yavuz Aygün oldu. Konuk ekip Trabzonspor'da da Fenerbahçe maçı kadrosundan iki değişiklik yapıldı. Teknik direktör Ersun Yanal, geçen haftaki 11'de yer alan Bero ve Burak Yılmaz yerine Bongonda ve Rodallega'yı tercih etti.

MAÇ ÇOK HIZLI BAŞLADI!KUCKA'DAN MÜKEMMEL GOL

Mücadeleye ev sahibi Göztepe çok hızlı başladı. Henüz 2. dakika oynanırken, Göztepe'de Ghilas ceza sahası içerisinde topla buluştu. Kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Ghilas sert bir şut çekti ancak top direkten geri döndü.

Hızlı başlayan karşılaşmada Trabzonspor'da rakip sahada Juraj Kucka topla buluştu. Juraj Kucka yaklaşık 35 metreden kimsenin beklemediği anda kaleye çok sert bir şut çıkardı. Kucka'nın bu mükemmel şutunda top ağlarla buluştu ve 9. dakikada bordo-mavili ekip bu golle Göztepe karşısında 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 20. dakikasında gelişen Göztepe hücumunda Oscar Scarione, savunma arkasına sarkan Jahovic'i topla buluşturdu. Adis Jahovic kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda şutunu çekti ancak Onur topu çelmeyi başardı. Bu pozisyonda Jahovic kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

GÖZTEPE BERABERLİĞİ TAYFUR İLE YAKALADI

Göztepe geriye düştükten sonra daha etkili olmaya başladı. Sarı-kırmızılı ekibin hücumunda Tayfur Bingöl ceza sahasının sol dışında topla buluştu. Tayfur Bingöl ceza sahasına paralel koştuktan sonra kaleye sert bir şut çekti ve Tayfur'un şutunda top ağlarla buluştu. Göztepe 26. dakikada bu golle skoru 1-1'e getirdi.

İLK YARININ SONUNDA İKİ GOL BİRDEN GELDİ

İlk yarının sonları oldukça heyecanlı geçti. 44. dakikada gelişen Göztepe atağında top ceza sahasına doğru havalandırıldı. Adis Jahovic, hava topu mücadelesinde Durica'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Ghilas gole çevirdi ve Göztepe 44. dakikada skoru 2-1'e getirdi.

Bu golden kısa bir süre sonra 45+3. dakikada Trabzonspor rakip sahada bir serbest vuruş kazandı. Yusuf'un ceza sahasına havalandırdığı topa Uğur Demirok kafa vuruşu gerçekleştirdi. Direkten dönün topa Hugo Rodallega dokundu ve top ağlara gitti. Bordo-mavili ekip bu golle skoru 2-2'ye getirdi.

İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve ilk yaır 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı da karşılıklı ataklar şeklinde başladı. Ancak her iki ekip de birbirlerine üstünlük sağlamakta zorlandı.

Göztepe hücumunda Okay'ın yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi. Ev sahibi ekip rakip sahanın sağ kanadına yakın noktadan bir serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest vuruş için topun başına Sabri Sarıoğlu geçti. 61. dakikada Sabri'nin ceza sahasına ortasınde top kaleye çok yakın gitti ancak hiçbir oyuncu dokunamadı. Top doğrudan auta çıktı.

GÖZTEPE'NİN BASKISI GOLÜ DE GETİRDİ! 3-2

Baskısını arttıran Göztepe'de Ghilas rakip sahada topla buluştu. Ghilas rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Kaleye yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruş için topun başına Sabri Sarıoğlu geçti. Sabri frikikte kaleyi düşündü ve Sabri'nin şutunu Onur köşeden çıkardı. Ancak boşta kalan topu Jahovic ağlara gönderdi. Göztepe 68. dakikada Jahovic'in bu golüyle Trabzonspor karşısında 3-2 öne geçti.

Trabzonspor, 80. dakikada Rodallega ile önemli bir fırsat yakaladı ancak Rodallega'nın şutunda top auta çıktı.

83. dakikada Jahovic bir anda savunmanın arkasına sarktı. Jahovic yaklaşık 20 metre topu sürdükten sonra kaleci ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak Onur Kıvrak gole izin vermedi. Son dakikalarda Trabzonspor üst üste önemli pozisyonları gole çeviremedi.

Kalan sürede her iki ekip de skoru değiştirecek başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Göztepe, Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.