Gençlerbirliği maçının 16. dakikasında Özgür İleri sakatlandı. Sedyeyle dışarı çıkarılan Özgür, Trabzonspor kulübesi önünden geçerken Hami Mandıralı, oyuncunun elini tutup teselli etti. Oyuncu değişikliği için Deniz Naki saha kenarına geldi. Ancak oyun durmayınca Başkent ekibi eksik oynamaya başladı. O sırada topla buluşan Trabzonspor kaleci Onur Kıvrak topu taca attı. Birçok kişi bu davranışı anlamayınca Onur, oyuncu değişikliği yapılacağını işaret etti.

Onur'un bu davranışı Trabzonspor camiasına yabancı değil. 1979 yılında sıcak bir havada oynana Kayserispor-Trabzonspor maçında konuk takım önde iken Kayserisporlu bir futbolcu takım arkadaşıyla çarpışıp yere yığılır. Maçın devam etmesi üzerine Kayserispor tribünlerinde protestolar başlar. Bu esnada gelişen bir Kayseri atağı birkaç dakika sürmesine rağmen pozisyon bir türlü geçmez, kaleci Şenol Güneş gole bir türlü izin vermez. Topu nihayetinde yakalayan Şenol Güneş takımını kontratağa çıkarmak yerine topu taça atıp hakeme tepki göstererek orta sahada yerde yatan Kayserisporlu futbolcuya koşar. Kayserili oyuncuya kucaklayıp tedavisinin yapılması için saha kenarına taşıyan kaleci Şenol'u tüm Kayseri tribünleri ayakta alkışlar.

Tolga Zengin de Trabzon'dan, Trabzonspor kulübünden yetişen bir başka önemli kaleci. Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan milli file bekçisi, Beşiktaş'ın Elazığspor ile oynadığı maç öncesi seremoniye birlikte çıktığı minik çocuğa yaptığı uyarıyla dikkat çekmişti. İstiklal Marşı okunurken soğuk sebebiyle elleriyle kulaklarını kapatan miniğin kulağına eğilen Tolga, "Kulaklarını kapama, bu bizim milli marşımız" diyerek gösterdiği milli hassasiyetiyle gönülleri fethetmişti.
Editör: TE Bilişim