Bordo - mavili oyuncuların kamp değerlendirmeleri şöyle:

Tolga Zengin: Sakatlığı nedeniyle ancak son 4 antrenmana çıkabilen kaptan, hiçbir maçta forma giymedi ancak bu kısa sürede gösterdiği performansla bile kalenin en büyük adayı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Onur Kıvrak: Kilolarından kurtulmuş, sakatlık öncesi formunu yakalamış göründü. S. Liege maçında çıkardığı toplarla Tolga ile yine büyük bir çekişme içinde olacağının sinyalini verdi.

Zeki Ayvaz: Antrenmanlarda çok çalıştı, şans geldiğinde değerlendirebilecek kapasitede. Ama önünde Tolga ve Onur gibi iki büyük yetenek varken forma giymesi zor.

Serkan Balcı: Her zamanki çalışkanlığı ve neşesi ile dikkat çekti. Yine mevkisinin en iyi isimlerinden.

Zeki Yavru: 1461 Trabzon takımından kamp kadrosuna alındı. Yetenekli ama deneyimsizliği ve ürkekliği en büyük dezavantajı.

Giray Kaçar: Hem defansı toparlayan yapısı, hem de kornerlerde hücuma çıkarak yarattığı gol pozisyonlarıyla takımın vazgeçilmez elemanlarından. Bamba ile uyum sorununu atlattıktan sonra daha verimli olacağı kesin.

Sol Bamba: Gayretli, hava toplarında etkili. Ama çok güven veren bir yapıda değil. Kendini düzeltmezse 'Zaten Mustafa vardı' dedirtecek seviyede.

Mustafa Yumlu: Glowacki'nin sakatlığının ardından giydiği formayı 'adam yokluğundan' çıkarmadı ancak Bamba ile forma için savaşacak yetenekte ve hırsta. En azından geçen yıldan Giray'ı tanıyor ve Giray - Mustafa ikilisi daha uyumlu görüntü veriyor.

Celustka: Güneş'in savunmadaki jokeri. Sağda, solda, stoperde nerede görev verilirse elinden geleni yapıyor. Bu özelliği onu Güneş için takımda mutlaka kalması gereken oyuncular kontenjanına sokuyor.

Cech: Bu sezonki performansıyla gönderilecek yabancı oyuncular listesinde kendisine üst sıralarda yer edindi.

Ferhat: Genç, heyecanlı, istekli. Yetenekli olduğu da kesin ama takıma girecek performansı bir türlü gösteremiyor. Eksikliği artık kendinde aramalı.

Zokora: Defansın önünde, orta sahada adeta bir deneyim abidesi. Yaşına rağmen gençlere taş çıkartıyor, antrenmanlarda ve maçlardaki disipliniyle parmak ısırtıyor. Güneş'in vazgeçilmezlerinden.

Colman: Oyuna girdiğini hemen belli eden, takımı ileriye taşımayı en iyi başaran oyuncu. Bu nedenle takımdaki yeri garanti. Ama maçlara kendini vermesi gerek.

Soner: Trabzonspor'u ileriye taşıyabilecek, genç, genç olmasına rağmen Süper Lig döneyimi üst düzeyde bir oyuncu. Ayağa pasları, şutlarıyla Güneş'in gözüne girdi. Topun en fazla yakıştığı oyunculardan. Takıma alıştıkça katkısı da artacak. Kampın tartışmasız yıldızı.

Sapara: Top takımındaysa büyük topçu. Kendini dinlendiriyor. Topu bulunca da çok iyi kullanıyor o ayrı. Ancak Şenol hocanın bu durumdan pek hoşlanmadığı kesin. Yeteneklerine yazık ediyor.

Alanzinho: Dağınık oyunuyla Şenol Güneş'i sık sık sinirlendiriyor, pek olmayan ilk 11 şansını iyice azaltıyor. Yattara'nın son dönemleri gibi, ikinci yarıda oyuna girip rakibin kilidini çözmek için kadroda tutulabilir.

Aykut: Sakatlığı nedeniyle antrenmanlarda ve maçlarda yoktu. Düz koşu yaptı.

Volkan: Takımı hücuma kaldırabilen, çizgiye inen ve tehlike yaratan oyunculardan biri. Tek eksiği topu ayağında fazla tutması.

Olcan: Takımın en önemli hücum silahlarından biri olacağı kesin. Özellikle Burak'ın yokluğunda kaleye daha yakın oynayabilir.

Halil: İş disiplini mükemmel. Özellikle forvet arkasında oynadığında takıma çok fazla katkı yapıyor ama gol sorumluluğu onun omuzlarına yüklenip ileride tek bırakıldığında performansı düşüyor.

Vittek: Sakatlığın ardından girdiği yoğun antrenman temposu onu çok yordu. Takım arkadaşlarıyla uyumu da eksik. Bu formuyla takımın gol sorununa ilaç olamayacağı kesin.

Henrique: Dağınık, ne zaman ne yapacağı belli değil. O da Vittek gibi ancak iyi bir golcüye alternatif olabilecek isim. Tek başına takımın skor yükünü sırtlaması imkansız.

Adrian: Kamp döneminde iyi bir performans göstererek Güneş'in ekibinde kendine yer buldu. Topu iyi yönlendiriyor, ancak yedek kaldığında performansı düşen isimlerden. Sıcak tutulması için oynatılması şart.

Barış Özbek: O da sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kaldı. İlk kamp döneminde çok istekli ve iyiydi ancak erken hazır olmasının dezavantajıyla ikinci dönemde biraz düşüş gösterdi. Orta sahada pres yapılması gereken maçlarda ona çok iş düşecek.

Emre Güral: Kampa iyi başladı ancak dedesinin ölüm haberiyle yıkıldı. Takımdan birkaç gün ayrı kaldı ancak iyi fiziği, sert şurtlarıyla Trabzonspor'u geleceğe taşıyacak isimler arasında.

Yasin Öztekin: Soner gibi istekli, yetenekli, takıma büyük katkısı olan oyunculardan. Takımın hücum gücüne katkıda bulunabilecek isimlerden.