Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Torku Konyaspor'u konuk etti. Avni Aker'de oynanan mücadeleyi Trabzonspor ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 kazandı.

Bordo-mavili ekip bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltirken, evindeki 3 lig maçını da kazanmış oldu. Torku Konyaspor ise 6 puanda kaldı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 55. ve 71. dakikalarda Mustafa Yumlu kaydetti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Trabzonspor'un Torku Konyaspor ile oynadığı maçta tribünlerin büyük bir bölümü boş kaldı. Özellikle maraton tribünündeki boşluklar dikkat çekti. Bordo - mavililer Konyaspor maçıyla bu sezonki ilk gündüz maçına da çıktı. Maç öncesi ise Trabzonspor yardımcı antrenörü Hami Mandıralı ile Torku Konyaspor antrenörü Uğur Tütüneker, hasret gidererek bir süre sohbet etti.

COLMAN, ALANZİNHO VE BAMBA KADROYA GİREMEDİ

Trabzonspor'da 6 yabancı kısıtlaması nedeniyle hafif sakatlığı bulunan Colman'ın yanı sıra Sol Bamba ve Alanzinho kadroya giremedi. Hafta içerisinde A2 takımıyla oynanan hazırlık maçında 2 kez fileleri sarsan Brezilyalı futbolcu Alanzinho, Torku Konyaspor maçında görev bekliyordu.

KONUK EKİP HIZLI BAŞLADI

Avni Aker'de oynanan karşılaşmaya konuk ekip Torku Konyaspor hızlı bir başlangıç yaptı. Özellikle ilk 10 dakikada daha istekli ve rakip sahada daha çok görünen taraf olan Torku Konyaspor 3. dakikada da N’Douassel ile çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. N’Douassel, savunmanın hatası sonrasında kazandığı topla ceza sahasına girdi ve kaleci Onur'u geçti. Ancak boş kaleye istediği gibi bir vuruş yapamayan Çadlı oyuncu topu ağlara gönderemedi.

TRABZONSPOR DENGEYİ KURDU

İlk dakikalarda rakibin baskısını kaldıramayan Trabzonspor, 10. dakikadan sonra oyunda denge kurmayı da başardı. Bordo-mavili ekip ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonuna da 10. dakikada Henrique ile girdi. Savunmanın arasına atılan topu kazanan Henrique kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş denedi ancak top auta gitti.

Oyuna denge geldikten sonra Trabzonspor daha etkili bir görüntü çizmeye başladı. 38. dakikada Yusuf'un sol kanattan açtığı ortaya Henrique şık bir kafa vuruşu yaptı ancak top çok az farkla direğin yanından auta giderken, Trabzonspor adına önemli bir pozisyon da kaçmış oldu.

TÜTÜNEKER KENDİ OYUNCUSUNA KIZDI

Karşılaşmanın 38. dakikasında yaşanan bir ikili mücadele sonrasında Torku Konyaspor'dan N’Douassel ve Trabzonspor'dan Olcan Adın arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Bu gerginlik önlenmek istenirken, konuk ekibin hocası Uğur Tütüneker de kendi oyuncusu N’Douassel'e kızdı ve ikili arasında kısa bir sözlü diyalog yaşandı.

İlk yarının kalan süresinde de gol sesi çıkmadı ve 45 dakika 0-0 sona erdi.

AVNİ AKER'DE SESSİZLİĞİ MUSTAFA BOZDU

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başlayan Trabzonspor karşılaşmanın 56. dakikasında aradığı golü de buldu. Baskıyı arttıran Trabzonspor sağ kanattan Adrian'a yapılan hareket sonrasında bir faul kazandı. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde Mustafa Yumlu gelen ortaya düzgün bir kafa vuruşu yaptı ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

TRABZON'U RAHATLAYAN GOL!

Golden sonra da oyundaki üstünlüğü kaybetmeyen Trabzonspor rakip sahada çok daha istekli ve etkili göründü. 71. dakikada ev sahibini rahatlatan gol de geldi. Malouda ceza sahası dışından sert bir şut çıkardı ve ilk golü atan Mustafa Yumlu'ya çarpan top ikinci kez Torku Konyaspor ağlarına gitti.

Kalan sürede Trabzonspor yine kontrolü kaybetmezken, karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Trabzonspor, Torku Konyaspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı.