Trabzonspor, maçta Mustafa Yumlu'nun attığı iki golle galip ayrılırken, Mersin deplasmanında ilk kez galip gelmiş oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğun önemli adaylarından Trabzonspor 3. hafta mücadelesinde deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan mücadelenin galibi 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu. Bu galibiyet ayrıca Trabzonspor'un Mersin deplasmanında aldığı ilk galibiyet oldu. Daha önce 6 kez oynanılan maçlarda 4 beraberlik çıkarken 2 kez de Mersin ekibi galip gelmişti.

Trabzonspor'un gollerini 35. ve 83. dakikalarda Mustafa Yumlu kaydetti.
Bu sonucun ardından Trabzonspor gruptaki 3. maçından da galip ayrılarak yoluna kayıpsız devam etti. Mersin İdman Yurdu ise 3. maçından da mağlup ayrıldı ve grupta son sırada yer aldı.

MAÇ TEMPOSUZ BAŞLADI
Mücadele ilk dakikalardan itibaren temposuz bir hal aldı ve iki takım da daha çok durağan bir oyun ortaya koydular. Taraflar birbirlerine üstünlük kurmada da zorluk yaşadı. İki takım da gol pozisyonları yaratmakta ve etkili oyun oynamada çok sıkıntı yaşadılar. Oyun ilk bölümde daha çok ortada geçerken, iki takım da pek etkili olmayan bir kaç pozisyon buldular fakat bunlardan sonuç alamadılar. İlk 15 dakika geride kalırken golsüz eşitlik bozulmamıştı.

MUSTAFA TRABZON'U ÖNE GEÇİRDİ!
Mücadele ilk 15 dakikanın ardından yine ortada bir şekilde geçiyordu ve her iki takım da özellikle orta alanda mücadeleyi sürdürüyorlardı. Takımlar çok sık pas hatası yaptıklarından atak geliştirmekte de zorlanıyorlardı. Maçın 35. dakikasında Trabzonspor bir korner kazandı ve gelen ortaya iyi yükselen Mustafa Yumlu kafayla golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

MERSİN'İN ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ
İlk yarıda son bölüme girilirken Mersin İY geriye düştüğü için beraberliği yakalamak adına biraz kıpırdanmaya başladı. Biraz daha topa sahip olmaya başlayan Mersin ekibi bir kaç pozisyon da yakaladı ancak golü bulmayı başaramadı. Trabzonspor ise son bölümde biraz kontrolü kaybetse de kalesini gole kapatmayı başardı ve ilk yarıyı 1-0 önde kapatttı.

KALEDE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Mücadelenin ikinci yarısında Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş kalede bir değişikliğe gitti. Güneş, ilk yarıda bir sarı kart gören ve ufak bir sakatlık yaşayan Tolga Zengin'i oyundan alırken, Onur Kıvrak'ı kaleye koydu. İkinci yarının ilk bölümlerinde iki takım yine temposuz bir oyun ortaya koydular ve pozisyon üretmekten uzaklardı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk bölümün ardından maçta 60. dakika geldiğinde durumu hala 1-0 Trabzonspor lehineydi.

MUSTAFA NOKTAYI KOYDU!
Mücadelede dakikalar ilerledikçe tempo daha da düştü ve iki takım da üretkenlikten uzak şekilde daha çok fiziki mücadeleye dayalı bir oyun sergilemeye başladılar. Maçta son bölümlere girildiğinde ise ilk golü atan Mustafa Yumlu bir kez daha sahneye çıktı ve 83. dakikada attığı golle durumu 2-0 yaptı ve bir anlamda Mersin İdman Yurdu'nun ümitlerini bitirerek maça da noktayı koydu.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilişim