UEFA, Yargıtay kararı sonrasında TFF'yi "Kararınızı gözden geçirin" diye uyarabilir...

CAS'tan Fenerbahçe'nin cezasına onay geldikten sonra gözler UEFA'ya çevrilmiş durumda.Futbol dünyası UEFA'nın Yunanistan örneğin deolduğu gibi TFF'ye baskı yapıp yapmayacağını merak ediyor.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre;  UEFA son noktayı koymak için Yargıtay kararını bekliyor. Yıl sonuna kadar kararını açıklaması beklenen Yargıtay cezaları onaylarsa UEFA hemen TFF ile temasa geçecek. Avrupa futbolunun patronu, yazılı veya sözlü olarak TFF'ye, "Kararlarınızı yeniden gözden geçirin. Cezaları bizim verdiğimiz cezalara paralel olara kdüzenleyin" diyecek. Eğer TFF bu resti görürse yeniden disiplin yargılaması başlayacak. Ve bu yargılamanın ardından Fenerbahçe'yi puan silmeden küme düşmeye kadar cezala verilebilecek. Ayrıca 2010-2011 sezonundaki şampiyonluğun da iptali de gündeme gelecek. Fakat TFF bu resti görmeyip UEFA'ya, "Biz disiplin yargılamamızı yaptık. Bu kararları değiştirmemiz mümkün değil" de diyebilir. Bu durumda ise UEFA'nın Milli Takım da dahil tüm ülkeye ceza vermesi ihtimal dahilinde...

TRABZONSPOR ŞİMDİLİK YARGITAY'I BEKLEYECEK

CAS'ın 2 yıllık men cezasını onaması Trabzonspor cephesinde sevinçle karşılandı. Bordo-Mavili yönetimin Yargıtay'ın da verilen cezaları onamasını beklediği, cezanın onamasının ardından şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesi için hem UEFA hem de TFF nezdinde büyük bir çalışma yapacağı bildirildi.