UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki Lokeren-Trabzonspor maçını yönetecek İtalyan hakem Gianluca Rocchi, maçın oynanacağı Belçika'ya hareketinden önce başkent Roma'daki Fiumicino Havaalanı'nda bazı Romalı taraftarların tepkisiyle karşılaştı.

UEFA tarafından Belçika takımı Lokeren ile Trabzonspor’un yapacağı mücadelenin hakemi olarak atanan İtalyan Gianluca Rocchi, İtalya Birinci Ligi’nin (Serie A) 6. haftasında Juventus ile Roma arasında oynanan maçta verdiği kararlarla ilgili hala tepki topluyor.

Juventus-Roma maçında verdiği kararlar haftalarca tartışılan, hatta kararları meclis gündemine gelen Rocchi, sabah saatlerinde Belçika’ya gitmek için geldiği Roma Uluslararası Leonardo Da Vinci (Fiumicino) Havaalanı’nda kendisini tanıyan bazı Romalı taraftarların sözlü tepkisiyle karşılaştı.

Taraftarlar, Rocchi’ye "Juve için bir penaltı", "Yanlış karar. Bir daha penaltı kararı vermeden önce iyi düşün" ifadeleriyle laf attı. Gümrük polisinin, sataşmalara gülümseyerek karşılık veren Rocchi’yi başka bölüme aldığı belirtildi.
Zirve mücadelesi veren Juventus ile Roma arasındaki maçta düdük çalan 41 yaşındaki hakemin, Juventus lehine verdiği ikinci penaltı kararı ve Juventus’a galibiyeti getiren Leonardo Bonucci’nin golünde ofsayt olup olmadığı ülkede haftalarca ülke gündemini meşgul etmişti.

Bu maçtaki performansından ötürü 2 hafta kadar dinlendirilen Rocchi, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, "Maicon’un pozisyonunda penaltı kararım anormaldi" diyerek öz eleştiri yapmıştı.
Rocchi, tartışmalı Juventus-Roma maçından önce de bir başka Türk takımı Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Londra deplasmanında Arsenal ile yaptığı karşılaşmayı yönetmişti.