Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor sahasında Kardemir Karabükspor'u ağırladı ve maçın galibi 3-1'lik skorla Karabükspor oldu. Karabükspor bu sezon daha önce de Fenerbahçe ve Galatasaray'ı deplasmanda 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan mücadelenin galibi 3-1'lik skorla Karabükspor oldu. Karabükspor bu sonuçla Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından Trabzonspor'u da deplasmanda 3-1 yenmiş oldu.

Maçta ayrıca Trabzonspor'dan Serkan Balcı 90. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
Trabzonspor'un golünü 9. dakikada Robert Vittek atarken, Karabükspor'un gollerini 3. dakikada Hakan Özmert, 40. dakikada İlhan Parlak, 78. dakikada Ahmet İlhan Özek kaydetti.

İLK GOL OFSAYTTAN GELDİ!



Bu sonucun ardından Trabzonspor 24 puanda kalırken, Karabükspor puanını 27'ye yükseltti.

Gelecek hafta Trabzonspor, Elazığspor deplasmanına giderken, Karabükspor sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

GÜNEŞ, VITTEK'İ TERCİH ETTİ

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk eden Trabzonspor'da, Teknik Direktör Şenol Güneş forvette Robert Vittek'i sahaya sürdü. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Mersin İdmanyurdu maçıyla birlikte uzun süre sonra ilk 11'deki formasına kavuşan Robert Vittek, bu maçın ardından oynanan Kardemir Karabükspor maçında da kendine 11'de forma şansı buldu. Forvette Avusturyalı oyuncu Marc Janko yedek kulübesinde otururken Brezilyalı Henrique ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Güneş, Arjantinli oyuncu Gustavo Colman'ı yedek soyundururken orta sahada bu oyuncunun yokluğunda Alanzinho, Sapara ve Adrian görev yaptı. Bordo-mavililerde, Fildişi Sahili Milli Takım Kampı'nda bulunan Zokora ve Bamba, kalp rahatsızlığı bulunan Giray ile sakatlığı bulunan Tolga'nın yanı sıra Halil 18 kişilik kadroda yer almadı.

KADIN VE ÇOCUKLAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Ligin ilk yarısının son haftasında Galatasaray ile oynanan maçta çıkan saha olayları nedeniyle 1 maç ceza alan Trabzonspor'un ikinci yarının ilk haftasındaki karşılaşmasında tribünde kadın ve çocuk taraftarlar yer aldı. Taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi. Trabzoncell aboneleri ve facebook kullanıcılarının oyları sonucunda Aralık ayının futbolcusu seçilen kaleci Onur Recep Kıvrak, ödülünü maç öncesinde bordo-mavili takımın eski oyuncularından ve teknik direktörlerinden olan Turgay Semercioğlu'nun elinden aldı.

KARABÜKSPOR GOLLE BAŞLADI!
Trabzon'daki mücadele golle başladı ve henüz 3. dakikada Karabükspor öne geçmeyi başardı. Bu dakikada İlhan sağ kanatta topla buluştu buluşurken pozisyon ofsayt olmasına rağmen hakem devam ettirdi ve son çizgiye inip topu ceza sahasına çıkarttı. Onur topa dokunmaya çalıştı ancak dokunamayınca Hakan arka tarafta topu boş ağlara gönderdi ve Karabükspor adına skoru 1-0 yaptı.

TRABZONSPOR'UN CEVABI GECİKMEDİ!
Trabzonspor iyi başlayamadığı mücadelenin ilk bölümünde istediği oyunu sahaya yansıtmayı da pek başaramadı. Buna rağmen bordo-mavililer yedikleri golden çok geçmeden, maçın 9. dakikasında beraberlik golünü bulmayı başardı. Golde Alanzinho sağ kanattan topu hızlı bir şekilde taşıdı ve ceza sahası önünde bekleyen Vittek'e topu verdi. Vittek de güzel bir dönüş yaparak topa vurup golü attı ve maçta eşitliği tekrar sağladı.

KARABÜKSPOR YENİDEN ÖNDE!
Mücadelede dakikalar ilerledikçe tempo da düşmeye başladı ve ilk yarının sonlarına gelirken Karabükspor penaltı kazandı. Maçın 40. dakikasında ceza sahasına sağ kanattan yapılan ortada Serkan Balcı topa eliyle dokundu ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen İlhan Parlak topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Karabükspor ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

TRABZON'UN ÇABALARI SONUÇ VERMİYOR
Maçın ikinci yarısında geride olan Trabzonspor tekrar beraberliği yakalamak için mücadelesini biraz daha artırdı. Topa daha fazla sahip olan bordo-mavililer hücumda etkinliğini artırmak istese de Karabükspor rakibine pozisyon vermedi. Kontra atak oyununu sürdüren ve daha çok kapanmaya başlayan Karabükspor ise ikinci yarının ilk bölümlerinde pek etkili olamadı. Maçın 60. dakikası geride kalırken Karabükspor'un 2-1'lik üstünlüğü devam ediyordu.

BASKI ARTTI, GOLÜ KARABÜK BULDU!
Maçta dakikalar ilerledikçe Trabzonspor'un baskısı gittikçe arttı ve önemli pozisyonlar da yakalamaya başladı ancak bordo-mavili ekip bu pozisyonlarda golü bulamadı. Mücadelenin 78. dakikasında ise Ahmet İlhan attığı golle farkı ikiye çıkarttı. Gelişen Karabükspor konta atağında savunma arkasına koşu yapan Ahmet İlhan topla buluştu. Ahmet İlhan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Karabükspor maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilişim