Trabzon'un Of İlçesi Belediye Başkanlığı ve Ofspor Başkanlığı yapan, son seçimlerde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen Oktay Saral, kısa süre önce İstanbul'da yaptığı konuşmada, "Sen iddia oyununu devam ettirirsen şike vardır. Sen yönetici olarak yapmazsın, başkan olarak yapmazsın, futbolcular paslaşır skoruna oynar. Ben kulüp başkanlığı da yaptım. Şike yaptık biz. Şike yapmayan bir takım yok. Trabzonspor da bunun içerisinde. 'Hatır şikesi, bilmem ne' deyin. Herkes yaptı" ifadesini kullandı.

TRABZONSPOR'DAN SERT KINAMA

Trabzonspor, bu açıklamaların basına yansıması üzerine internet sitesinde açıklama yayınladı. Bordo- mavili kulübün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Milletvekili Oktay Saral'ın kulübümüzle ilgili kamuoyuna yansıyan açıklamalarını büyük bir üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktayız. Trabzonspor Kulübü'nün haklılığı adli makamlarca kabul edilmiş davasına gölge düşürmeye yönelik böylesi söylemler İstanbul Milletvekili olsa da Trabzon kökenli bir siyaset adamına yakışmamaktadır. Kulübümüz kurulduğu tarihten bu yana Türkiye liglerindeki mücadelesini onuruyla sürdürdüğü gibi, elde ettiği başarıların hiçbirinde en küçük şaibeye sebebiyet verecek leke bulunmamaktadır. Gerçekler ortadayken Oktay Saral'ın kendi kulübünde yöneticilik dönemlerinde yaptıklarını Trabzonspor Kulübü'yle özdeşleştirme çabalarının hiçbir inandırıcılığı bulunmamaktadır. Bu vesileyle kulübümüzün üyesi olan ancak, üyelik sorumluluğunu 3 yıldır yerine getirmeyen Oktay Saral'ı söylemleri nedeniyle kınıyor, ifadelerini kamuoyu önünde düzeltmeye ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim