Trabzonspor’un 6 şampiyonluğu kazandığı 1975-1984 yılları arasında kadrosunun büyük bölümünü Trabzon kökenli futbolcular yer alırken bu yıllardan sonra ise ağırlık olarak kadroda Trabzon dışından futbolcular yer almıştı. 
Ancak Başkanlığa İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçilmesi ve ardından Teknik Direktörlüğe Mustafa Akçay’ın getirilmesinin ardından Trabzonlu futbolcuların takımda ağırlığı giderek hissedilmeye başlandı. 

İlk olarak 1461 Trabzon’dan bir çok futbolcunun kadroya katılması ve farklı takımlarda ki Trabzon kökenli futbolcuların kadroya katılması ise bordo-mavililerde  bu rakam dikkat çekici boyutlara ulaştı. Şuan da Trabzonspor’un 26 kişilik kadrosunda Abdulkadir Özdemir, Caner Osmanpaşa, Gökhan Alsan, Kadir Keleş, Mustafa Akbaş, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Şahin Aygüneş ve Özer Hurmacı ile birlikte Trabzonlu oyuncu sayısı 11’i buldu. 

Bu durumu yorumlayan Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, “Trabzonlu olmayanların büyük bölümünde Trabzonspor taraftarıydı. Kendi takımları olduğu içinde profesyonel olmalarına rağmen amatör ruhla mücadele ediyor ve sayısız başarı elde ediliyorlardı” dedi.

Aslan şöyle devam etti:  “Kendi insanımız ve kendi evlatlarımızın ağırlık olduğu bir takım kurma hedefimiz var. Bunun da ilk adımlarını atmaya başladık. Birkaç yıl içerisinde hem Türkiye hem de Avrupa liglerinde çok başarılı olacak kadro kurmaya çalışıyoruz. Amacımız sadece Trabzonlu değil, Trabzonsporlu olan futbolcuları da bünyemize katarak çok daha fazla başarı elde etmek. Trabzonspor sevdalısı futbolcular profesyonel mantıkla hareket edecekler ama tarihimizdeki amatör ruhu da barındıracaklardır. Buna inanıyoruz.”
Editör: TE Bilişim