Trabzonspor, Pazar akşam Beşiktaş karşısında beklentilerin üzerine çıktı. Beşiktaş, yüzde 45.4’le Vodafone Park'ta topa en az sahip olduğu maçı oynadı. Yüzde 74.4’le en düşük pas isabetini yakaladı. Ayrıca Beşiktaş’a 2016/17 başından bu yana Süper Lig'de evinde rakip ceza sahasında (14) en az topla buluştuğu maçı yaşattı. Yanal’ın Trabzonspor’u, 2’nci yarının 30 dakikalık diliminde rakip ceza alanında 9 kez topla buluşurken; rakibine ise bu şansı hiç tanımadı.

Abdülkadir Ömür gecenin yıldızlarından oldu

Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı’dan sonra Abdülkadir Ömür de bu sezon yıldız gibi parlıyor.

Trabzonspor'un 1999 doğumlu yeteneği Beşiktaş karşısında, ilk golün asistini yapıp 3 kez rakiplerini çalımla geçti. 8 de ikili mücadele kazandı. Abdülkadir sadece ilk yarıda yüzde 94,7 başarıyla pas yapıp 4 ikili mücadele kazandı.

Sosa, eski takımı karşısında stop etti

Beşiktaş’la şampiyonluk yaşayan Jose Sosa, Trabzonspor formasıyla eski takımına karşı çıktığı ilk maçında hayal kırıklığı yarattı. Arjantinli bu sezon Süper Lig'de bir maçta en fazla top kaybeden (33) isim oldu. Jose Sosa, 24 hatalı pas ve yüzde 68,47 sahanın en çok pas hatası yapan ismi olurken; girdiği 13 ikili mücadelenin de 5 tanesini kazanabildi.

Yanal yine galip gelemedi ama istatistiklerde fark attı

Ersun Yanal, Trabzonspor teknik direktörü olarak Süper Lig'de Beşiktaş ile oynadığı yedi maçta 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alırken hiç galibiyet yüzü göremedi. Buna rağmen Yanal’ın takımı, topla oynama (%54,6), hava topu (%57,1), pas isabeti (%77,6), isabetli şut (7/3) istatistiklerinde Beşiktaş'a üstünlük sağladı.

Olcay Şahan, parlamaya devam ediyor

Sosa eski takımı karşısında stop ederken Olcay Şahan ise bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 7 maçta 5 gole katkıda bulundu. Beşiktaş karşısında takımının ilk golünü atan Olcay 3 gol ve 2 asist yaptı. Olcay Şahan'ın bu sezon Süper Lig'de attığı 3 golün 2’sini asistini ise Abdülkadir Ömür yaptı.

Burak Yılmaz, Okay ve Kucka'ya ayak uyduramadı

Trabzonspor’un orta sahası beklentilerin üzerine çıkarken Juraj Kucka (10) ve Okay Yokuşlu (10), toplam 20 ikili mücadele kazandı. Fakat Burak Yılmaz hayal kırıklığı yarattı. 90 dakika boyunca hiç şut denemesinde bulunamayan ''Kral'' yüzde 62,5 başarıyla pas yapabildi. 2-2’lik sonuç sonrasında Trabzonspor ligdeki son 13 maçının sadece 2’sini kazanabildi.

Editör: TE Bilişim