Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nün 50 inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Doç. Dr. Yener EYÜBOĞLU tarafından planlanan ‘’Convergent Margins’’ isimli uluslararası çalıştay için Trabzon’a gelen yabancı bilimadamları 61 no’lı bordo mavi forma giyerek Trabzonsporlu oldular..Yabancı bilimadamları konferansta giydikleri bordo mavili formalarıyla açık havada da poz vererek sevgilerini dışa vurdular.

 21-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşirilen bilimsel sunumlar ve 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan bölge gezisi ile tamamlandı. Organizasyonda, seçkin yer bilimleri dergilerinde editör veya editör yardımcılığı görevlerinde bulunan ve konularında önemli bir üne sahip olan 13 bilim insanı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek, katılımcıları yer bilimlerindeki yeni gelişmeler konusunda bilgilendirdiler. Gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından geniş bir katılımcı kitlesi ile takip edilen bu özel organizasyonda, katılımcılar maden yatakları, granitik kayaçlar, Arkeen tektoniği, okyanuslar, kayaçların radyometrik yaşlandırılması, alkalen kayaçlar, tektonizma, Himalayaların oluşumu, yer kabuğunun sismik yapısı, magma gelişimi gibi konularda, bu konuların uzmanı olan kişileri dinleme, onlarla tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma şansını yakaladılar. Özellikle konuşmacı olarak katılan bilim insanlarının, sıcak davranışları ve sempatik tavırları tüm organizasyon boyunca hem salon içinde hem de salon dışında çok sıcak bir ortamın oluşmasına fırsat verdi.

Bilimsel sunumlar sonrasında, Ayasofya Müzesi ve Sümela Manastırı gibi Trabzon’un tarihi mekanlarını ve Uzungöl’ü gezen bilimadamlarının Trabzonspor sevgisi dikkat çekti. 61 No’lu bordo mavi forma giyerek poz veren bilimadamları Trabzonspor’u Avrupadaki başarılarından tanıdıklarını söylediler.

Yabancı bilimadamları, KTÜ den ülkelerine gelecek öğrencilere burs verilmesi konusunda gerekli yardımı yapacaklarının, Çin’den gelen konuşmacılar ise KTÜ li araştırmacıların Çin’e gelerek laboratuvarlarda analiz yapabilmeleri konusunda gerekli kolaylığı sağlayacaklarının sözünü verdiler. Ayrıca saygın yer bilimleri dergisi ‘’Gondwana Research’’, organizasyon anısına bir özel sayının oluşturulması ve bilim dünyasına sunulması talebini onaylamış olup, özel sayının hazırlanması çalışmaları başlamıştır.