Trabzonspor, Süper Lig'in 3. haftasında bu akşam İstanbul Başakşehir'e konuk olacak. Ligdeki ilk iki maçında Erciyesspor (D) ve Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, hem ilk gollerini atmak hem de ilk galibiyetini almak istiyor. Avrupa Ligi'ndeki Metalist Kharkiv zaferinin moraliyle sahaya çıkacak olan Fırtına'da Aykut Demir, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu, Deniz Yılmaz ve Bosingwa sakat. Başakşehir'de ise kırmızı kart cezalısı Rajko Rotman dışında eksik yok. Süper Lig'e geri dönen ev sahibi ekip de ilk iki maçında Kasımpaşa (1-1) ve deplasmanda Karabükspor (0-0) ile berabere kalmıştı. Trabzonspor'un 1-2 değişiklik dışında Metalist Kharkiv maçının 11'i ile sahada yer alması bekleniyor. 

AVRAAM KULÜBEYE 
Kalede yine kaptan Onur Recep Kıvrak olacak. Defansta Zeki Yavru, Belkalem ve Musa devam edecek. 5 yabancı sınırı nedeniyle Avraam Papadopoulos'un yerine Mustafa Akbaş monte edilecek. Orta sahada son anda sürpriz bir değişiklik olmazsa Constant, Medjani, Sefa, Salih Dursun ve Waris, forvette ise Cardozo bir adım önde görünüyor.

İSTANBUL'DA ZORLANMIYOR
Trabzonspor ile Başakşehir ligde 13. kez karşılaşacak. Geride kalan 12 maçta Trabzon 8, Başakşehir (İBBSK) 2 galibiyet aldı. 2 mücadele ise berabere sonuçlandı. Fırtına 27, İstanbul ekibi 11 gol attı. Bordo-mavililer, rakibiyle deplasmanda oynadığı 6 maçın 5'ini kazandı. Sadece 2012-13'teki son maçı 2-1 kaybetti
Editör: TE Bilişim