Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Sivasspor'un konuğuydu. Trabzonspor ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini yıldırdı ve maçı 4-0 kazanmayı başardı.

Bordo-mavililerin gollerini 2. dakikada Mustafa Ymlu, 18'de Olcan Adın ve 31. dakikada Paulo Henrique kaydetti.

Karadeniz ekibi bu skorla birlikte puanını 37'ye yükseltti ve 4.'lüğe yükseldi. Sivasspor 36'da kaldı.

MANDIRALI'DAN ROTASYON

Trabzonspor'da Malouda, Bamba, Kadir, Emre Güral, Colman ve Adrian Sivas kafilesinde yer almadı. Geçen hafta Fenerbahçe maçında kadro dışı kalan Zokora ilk onbirde yer aldı. Ara transferde kadroya dahil olan Bourceanu da ilk onbirde görev yaptı.

SİVASSPOR'DA 2 CEZALI

Sivasspor'da cezaları nedeniyle Da Costa, Cicinho ve kaptan Kadir takımında yer alamadı. Teknik direktör Roberto Carlos Cicinho'nun yerine sağ bekte Fatih Kıran'a şans verdi. Da Costa'nın bölgesinde Navretil görev alırken, orta alanda ise Mehdi Touil forma şansı buldu.

10 BİN KİŞİ İZLEDİ

Sivasspor'u yaklaşık 10 bin futbolsever destekledi. Trabzonspor için ayrılan kale arkası tribünlerinde ise 200 dolayında bordo mavili taraftar yer aldı. Karşılaşma kapalı bir havada başlarken hava sıcaklığı ise yaklaşık 10 derece olarak ölçüldü.

2 BAŞKAN MAÇI YAN YANA İZLEDİ

Karşılaşmayı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu şeref tribününden yan yana oturarak izledi. Maç öncesi tokalaşan iki başkanın sohbet ettikleri görüldü. Maç öncesinde Sivasspor teknik sorumlusu Roberto Carlos, Trabzonspor teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın yanına gitmedi.

FIRTINA SİVAS'I DAĞITTI!

Bordo-mavililer maça öyle hızlı başladı ki, Fırtına'nın şiddeti kendisini hissettirdi. Kaleci Korcan'ın hatasını Mustafa Yumlu 2. dakikada affetmedi ve skoru 1-0'a getirdi. Bir gol bordo mavilileri durdurmadı. 18. dakikada Henrique ile ver-kaç yapan Olcan karşı karşıya kaldığı Korcan'ı avladı: 2-0. Dakikalar 31'i gösterdiğinde Trabzonspor gole hala doymamıştı. Brezilyalı Henrique 3. golde bu sefer skorer olarak sahneye çıktı. 31. dakikada Yusuf'un soldan ceza alanına ortasında ön direğe hareketlenen Sambacı'nın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-3, golden sonra Henrique'nin yeni baba olması kutlandı.

SİVAS TUTUNAMADI

Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören Cicinho ve Kadir Bekmezci'den yoksun çıkan Yiğidolar'da Roberto Carlos'un öğrencileri rakibine direnç gösteremedi. Sivas'ta Mehdi Taouil de ilk yarıda sakatlanarak çıkınca ileri hatta Aatif yanlız kaldı. Bireysel yetenekleriyle pozisyon üretmekte kısmen başarılı olan Faslı oyuncuya kaleci Onur Kıvrak geçit vermedi. Trabzonspor'un art arda gelen gollerine Onur Kıvrak'ın başarılı kurtarışları eklenince fark kaçınılmaz oldu.

ÖZER BİTİRDİ

Devre arasında bordo-mavili takıma gelen Özer Hurmacı Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı. 56. dakikada kaleci Korcan'la karşı karşıya kalan yetenekli futbolcu, Korcan'ı geçip boş filelere topu gönderdi. Fenerbahçe karşısında saha olayları sebebiyle önemli puan kaybı yaşayan Trabzonspor Sivasspor karşısında 4 gollü zaferle sevindi.