Kalede Tolga, savunmada Giray, orta sahada ise Colman ve Soner yok... Eksik çok ancak hedef tek: Fenerbahçe'yi yenip “Şampiyonluk yarışında biz de varız” mesajı vermek.

Trabzonspor, sezonun en zorlu maçlarından birine yarın Şükrü Saracoğlu Stadı’nda çıkacak. Bu karşılaşmada alınacak sonuç saha içinde olduğu kadar saha dışında da önemli. Muhalif seslerin arttığı bir dönemde Fenerbahçe’yle oynayacak olan Trabzonspor’da önemli bir şanssızlık da sakat oyuncuların çokluğu. Sivasspor maçında omuz bağları kopan kaleci Tolga, ağrıları geçmeyen Giray, sakatlığını atlatamayan Soner ve sakatlığı fırsat bilip ülkesine giden Colman... Bordo-Mavililer tam 4 as oyuncusundan yoksun gidecek Kadıköy’e... Ancak tüm bu sıkıntılara rağmen, Trabzonspor tek bir hedefe kilitlenmiş durumda: Galibiyet! Şenol Güneş, oyuncularıyla perşembe gününden beri sürekli toplantı yapıyor, hepsiyle tek tek ilgileniyor.

Savunmaya çekilmek yok


Tecrübeli teknik adam, hedeflerinin sadece galibiyet olduğunu oyuncularına ısrarla anlatıyor. Sık sık rakibin Marsilya’yla 2-2 berabere kaldığı maçın kasedini izletiyor. Güneş, özellikle Fenerbahçe’nin savunmada yaşadığı sıkıntıların ve baskı yediğinde yaptığı hataların üzerinde duruyor. Başarılı çalıştırıcının, Sarı-Lacivertliler’i imha planı da hazır: Önde baskı yap, rakibi hataya zorla. Ne olursa olsun savunmaya çekilme, galibiyet için oynadığını rakibe hissettir!

Bamba gol arayacak

Şenol Güneş, takımın haftalardır çektiği gol sıkıntısını aşmak için de hafta boyunca özel antrenmanlar yaptırdı. Forvette Janko’yu oynatıp kanatlardan Fenerbahçe’yi vurmayı planlayan deneyimli teknik adam, duran toplara da çok önem veriyor. Sarı-Lacivertliler’in hemen her duran topta pozisyon vermesini avantaja çevirmek isteyen Güneş, özellikle Sol Bamba’dan her duran topta ileri çıkıp gol aramasını istedi.

Fanatik
Editör: TE Bilişim