Trabzonspor maçında 8’i net tam 15 kurtarışa imza atan Alanyaspor’un başarılı file bekçisi Haydar Yılmaz, nefes kesen maçın hikayesini samimi sözlerle paylaştı: 

“Trabzon’a karşı elbette pozisyon vereceğimizi biliyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk. Topla en çok buluşan kişi ben oldum. Bana çok iş düşmesi yararıma oldu yani. İyi oynadığım için çok mutluyum.” 

‘İlk kez yaşadım’  

“Hocamız Saffet Susic de maç sonunda söyledi. Maç ilk yarıda en az 4-0 olabilirdi. Zaten beni tebrik etmek için maç sonunu beklemedi. Daha devre arasında, ‘Sen yapacağını yaptın’ dedi. İlk kez devre arasında tebrik edildim. 90 dakika sonunda da bütün takım arkadaşlarım sağolsunlar teşekkür ettiler performansımdan ötürü.” 

‘Buffon değil Haydarım!’  

“Sosyal medya kullanmıyorum. Hakkımda yazılanlardan pek haberim yok ama arkadaşlar gösterdiler çoğunu. Trabzonlu taraftarlar normal olarak kızmışlar biraz. İlginç ‘caps’ler yapılmış. Çok güldüklerim oldu aralarında. ‘Buffon değilsin, Haydar’sın sen’ demişler, ona çok güldüm mesela. Hepsine saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum.” 

‘Alt liglere değer verilmeli’  

“Ben bu sene ilk kez kariyerimde Süper Lig’de oynuyorum. Daha önce hep alt liglerdeydim ve oradaki oyuncuları da temsil ediyorum aslında. Yabancı hayranlığını bırakıp oralardaki oyunculara şans verildiğinde, sabır gösterildiğinde aslında yalnızca kulüplerimiz değil milli takımımız da çok oyuncu kazanabilir. Yeter ki kendi değerlerimize sahip çıkalım.”