Trabzonsporlu taraftarların senelerdir geniş katılımla gerçekleştirdiği meşale organizasyonu bu sene Meydan'da gerçekleşecek.

Trabzonspor'un en etkin taraftar gruplarından olan Trabzonlu Gençler, Trabzonspor'un kuruluş yıldönümünde gerçekleşecek meşale organizasyona katılımın artması için sosyal medya üzerinden çağrı yapıyor.

2 Ağustos akşamı Trabzon Meydan'ında gerçekleşecek organizasyon ile alakalı olarak Trabzonlu Gençler'in paylaşımı;

TRABZONLU GENÇLER DUYURU

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe 
girişiminin ardından günlerdir ülkenin her kesiminden insanın meydanlarda toplandığı, milli iradeye sahip çıkmak adına gecesini gündüzüne katıp “Mevzu vatansa gerisi teferruattır.” dediği bugünlerimizde bizler Trabzonsporumuzun kuruluş yıldönümü kutlamasının bu kutlu atmosferde gerçekleşmesinden büyük bir onur duymaktayız.
Çoğumuz darbe nedir bilmeden, darbenin bir ülkeye ne getirip ne götürdüğünü darbeyi yaşamış olan yakınlarımızdan öğrenirken meydanlarda bir şeyi daha öğrendik ki o da halkın iradesinin üstünde hiçbir baskıcı gücün etkisi yoktur. Kazanılmış haklar ancak onları kazananların iradesi ile değişime uğrayabilir. Bugün millet olarak gösterdiğimiz Çanakkale ruhundan başka bir şey değildir.
Bugün Faruk Nafiz Çamlıbel’in dediği gibi 
“Başka sanat bilmeyiz karşımızda dururken Yazılmamış bir destan gibi Anadolu’muz” deme günüdür.
Milli şairimiz Mehmet Akif’in “ Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” dediği gibi biz de 15 Temmuz gecesi ve sonrası Allah bu ülkeye bir daha darbeler ve darbe girişimleri yaşatmasın diye haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz. Millet iradesinin tanktan, tüfekten daha güçlü olduğunu ispatladığımız bugünlerde adaletin er geç tecelli edeceğine olan inancımız bir kez daha pekişmiş bulunmaktadır. Ve bizler nasıl ki darbelerin, darbe girişimlerinin milletin iradesinin önüne geçemeyeceğini görmüşsek hiçbir şikenin, adam kayırmanın ve banknotun da emeğin, alın terinin önüne geçemeyeceğini tekrar ediyoruz. 2010-2011 sezonunda yaşamış olduğumuz ve adına futbola vurulan darbe diyebileceğimiz şike sürecinde açıkça belli olan ve geçtiğimiz sezon takımımız üzerinde alenen oynanan oyunların herkesçe görülmesi talebimizin vurgusunu bir kez daha yapıyoruz. 2 Ağustos 2012’den bu yana “Bir meşale de sen yak” sloganıyla kutladığımız kuruluş yıldönümümüzü bugün aynı meşaleleri hem bu vatan için hem de 49. kuruluş yıl dönümümüz için yakıyoruz. 50. yılımızda şampiyon olarak kutlayacağımız günlerin umudunu yeşerterek, bu şehrin çocuklarının yeni şampiyonluklar yaşayacağı günlerin umudu ile meşalelerimizi yakıyoruz. Bu vatanın evlatlarının vatan, millet ve din aşkı için meşalelerimizi yakıyoruz. Ülkemizin tüm kurumlarındaki hainlerin temizlenmesi ve daha güzel yarınlar için meşalelerimizi yakıyoruz.
Adaletsizliklerin son bulduğu, demokrasi kültürünün hakkıyla yaşandığı, ülkeye, futbola, insanlığa darbe girişimlerinin bir daha tekrarlanmayacağı güzel günlerin yakın olması temennisiyle, 49. kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle milli iradeye sahip çıktığımızı bir kez daha gösteriyor ve tüm Trabzonsporlulara şampiyonluklar görebileceğimiz dahası adil bir futbol izleyeceğimiz seneler diliyoruz.
Ve son olarak bugün bizler burada rahatça nefes alalım diye Malazgirt’te, Çanakkale’de, Doğu’da Güneydoğu’da, İstanbul’da Ankara’da tüm Türkiye’de şehit düşmüş askerimizi, polisimizi, sivil halkımızı bir kez daha yad edip tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar vermesini diliyoruz. Allah bizlere de vatanı, milleti, dini yolunda adalet, saygı ve sevgi içerisinde yetişebilen ve yeni nesiller yetiştirebilen insanlar olmayı nasip etsin.
Şehitlerimizin ruhu için El-Fatiha…
Trabzonlu Gençler Sivil Toplum Örgütü