Şişli'de Agos Gazetesi'ne birkaç adım uzaklıktaki merdivenlerin bordo-maviye boyanması Trabzonlular’ı kızdırdı. Trabzon Fikir Kulübü bugün o merdivenlerin başında toplanıp basın toplantısı düzenleyecek.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü yerin yakınındaki merdivenler bordo-maviye boyandı. Geçtiğimiz günlerde Cihangir'de gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin bir gecede griye boyanmasının ardından birçok kentte merdiven boyama eylemi yapıldı. Halaskargazi Caddesi'ni kesen Şafak Sokak’ın girişinde bulunan merdivenler önce gökkuşağı renklerine boyandı. Ancak Çarşamba gecesi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce merdivenler bordo-mavi renklere boyandı.

Merdivenler Gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü yerin yaklaşık 5 metre yakınında bulunuyor. Dink'in katili Ogün Samast'ın Trabzonlu olması ve Agos Gazetesi'nin yan tarafındaki merdivenlerin Trabzonspor'un renklerine boyanması "Merdivenleri kim boyadı?" sorusunu akıllara getirdi.


Agos'un hemen yanıbaşındaki merdivenlerin bordo-mavi renklere boyanmasını gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş şöyle değerlendirdi: "Hrant Dink 19 Ocak 2007'de Agos Gazetesi önünde öldürüldü. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Trabzonlu Ogün Samast, cinayet sonrası şu an bordo-mavi renklere boyanmış olan bu merdivenlerden kaçmıştı. Birileri Hrant Dink'i öldürdük hala peşinizdeyiz mesajı vermek istiyorsa bu bizi ne korkutur ne de yıldırır" dedi.

Hrant'ı vuran katilin kaçtığı merdivenleri kimin boyadığı anlaşılamadı.

BÜYÜK TEPKİ

O merdivenlerin bordo maviye boyanması ve verilen mesajın cinayetle alakalı olduğu gündeme gelmesi Trabzonlular’ı derinden sarstı. Trabzon’u karalamaya yönelik olduğunu belirten Trabzon Fikir Kulübü, bugün saat 17’de o merdivenlerin başında basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirecekler.