Trabzonspor ligde kritik virajda Galatasaray ile karşılaşacağı derbi maçı öncesi binlerce taraftar Merter’de bir araya geldi. İstanbul’un Merter Semti’nde metro istasyonunda buluşan binlerce bordo mavili taraftar burada çeşitli tezahüratlarda bulundu.

19.00’da başlayacak karşılaşma için Merter’de toplanan taraftarlar buradan TT Arena’ya 25 otobüs ile birlikte hareket ettiği öğrenildi. Öte yandan alınan karar ile Trabzonspor taraftarlarının derbi alınmasıyla birlikte bordo mavililere ayrılan 2500 bilet bir günde tükendiği açıklandı. Bordo  mavili taraftar sayısının TT Arena’da 3 binden fazla olması bekleniyor.

Trabzon’dan gelen bir taraftar, “Maç için Trabzon’dan geldik. Burada çok güzel atmosfer var. İstanbul 5 yıl aradan sonra taraftar görecek. Biz Yenikapı ruhunu her zaman yaşatıyoruz. Biz bugün İstanbul’a maçı almaya geldik” dedi. 5 yıldır süren deplasman yasağının kalkmasından memnun olduklarını söyleyen bir kadın taraftar ise, ”Maçtan çok ümitliyim. İnşallah güzel bir galibiyet ile evimize döneriz. Deplasman yasağının kalkmasından çok mutluyum. Umarım kavgasız bir şekilde maçı izleriz. Yenikapı ruhunu yaşarız” ifadelerini kullandı.