Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Karabükspor 4-0 gibi net bir skorla kazandı.

İlk yarısında gol sesinin çıkmadığı maçta Karabükspor'a galibiyeti getiren goller, 52. dakikada Yatabare, 62. dakikada Latovlevici, 72. dakikada Traore ve 85. dakikada Zeki Yavru (KK) 'dan geldi.

Bu skorun ardından Trabzonspor 4. mağlubiyetini aldı ve 6 puanda kaldı. Karabükspor ise evindeki 3. maçını da kazandı ve 9 puana yükseldi.

Süper Lig'in 7. haftasında Karabükspor deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacakken; Trabzonspor ise evinde Akhisar Belediye'yi konuk edecek.

ERSUN YANAL TRİBÜNDE

- Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kardemir Karabükspor'a konuk olan Trabzonspor'da cezası nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal'ın yerine sahaya takımın başında Volkan Kazak çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunca (PFDK), Spor Toto Süper Lig'de yapılan Atiker Konyaspor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesi·ne gi·ri·ş yasağı verilen Yanal, sahadaki yerini alamadı.

YANAL İLK 11'İNİ BOZMADI

Bordo-mavililer, Süper Lig'in 5. haftasında sahalarında 1-0 kazandıkları Atiker Konyaspor maçının ilk 11'iyle sahaya çıktı. Alvarado, Castillo, Akakpo, Doye, Onazi, Yusuf Erdoğan ve Ibanez yedek kulübesinde yer aldı.

Trabzonspor'un kadrosunda sakatlıkları bulanan Uğur Demirok ve Güral Vural yer almadı.

YATABARE ESKİ TAKIMINA KARŞI

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor ise Gençlerbirliği ile deplasmanda oynadıkları ve 2-0 yenildikleri karşılaşmanın kadrosunda 3 değişiklik yaptı. Karabük ekibi, kart cezalısı Kerim Zengin'in yerine Hakan Aslantaş, Skulason'un yerine İlhan Depe ve Zec'in yerine Yatabare ile maça başladı.

Malili milli oyuncu Yatabare ise eski takımı Trabzonspor'a karşı ilk kez forma giydi.

Ev sahibi ekipte, sakatlıkları bulunan Kokalovic, Alexe, Serdar Deliktaş ve Lazarevic ile kart cezalısı Kerim Zengin kadroda yer alamadı.

STATTA 500 TRABZONSPOR TARAFTARI

Geçen sezon sahasında yaşanan olaylar nedeniyle aldığı 3 maç seyircisiz onama cezası bulunan Kardemir Karabükspor, taraftarından yoksun kaldı. Yaklaşık 500 Trabzonspor taraftarı stattaki yerini alarak takımlarını destekledi.

Bu arada mücadele öncesinde emniyet birimleri, stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İLK YARIDA DÜŞÜK TEMPO

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da istediği oyunu sahaya yansıtamazken, cılız hücumlar gerçekleşti ve Trabzonspor'un 1 tehlikesi dışında ekipler gole yaklaşamadı.

28. dakikada Suk Hyun-Jun sol kanattan ceza sahasına hareketlendi ve Hakan Aslantaş'tan sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Vuruşunu Ahmet Şahin çıkardı ve penaltı noktası üzerine seken topa müsait durumda Okay Yokuşlu'nun yaptığı vuruş az farkla dışarıya gitti.

TRABZONSPOR 2. YARIDA DAĞILDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor, ilk yarıya göre oldukça kötü bir performans ortaya koyarken; Karabükspor da yakaladığı pozisyonlarda hata yapmadı ve farklı skoru buldu.

Önce 52. dakikada Yatabare golü buldu. Andre Poko ile yaptığı paslaşma sonunda Abdou Traore topu yay bölgesine taşıdı ve Yatabere'nin önüne topu atmak isterken savunmaya çarpan top havalandı. Ceza sahası ön çizgisinde Mustafa Yumlu'dan önce davranan Mustapha Yatabare topu düzelterek sert bir vuruşla ağları buldu.

KARABÜKSPOR FARKA KOŞTU

İlk golün ardından da Karabükspor baskısı devam etti.

62. dakikada Mustapha Yatabare İlhan Depe'den aldığı pas ile ceza sahası içine giriyor. Mustapha Yatabare şık bir bilek hareketiyle Jan Durica'dan sıyrılıyor. Vuruşunu yapıyor, top uzak direğe çarpıyor ve dönen topu Iasmin Latovlevici tamamlıyor. KDÇ Karabükspor, Trabzonspor karşısında farkı ikiye çıkarıyor.

72. dakikada bu sefer Ogenyi Onazi orta alanda Poko'ya topu kaptırdı. Poko, Tanese ile paslaştıktan sonra ceza sahası içine ortasını yapıyor ve Abdou Traore ceza sahası içinde topun gelişine yarım vole şeklinde düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi.

ZEKİ YAVRU SKORU BELİRLEDİ

Trabzonspor taraftarlarının 'Formayı çıkarın, çıplak oynayın' ve 'Sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın' şeklinde tepkilerde bulunduğu bordo-mavililer, arka arkaya gelen goller karşısında çaresiz kaldı.

85. dakikada fark 4'e çıktı. Vladimir Rodic sağ kanattan topu Ermin Zec'e çıkardı ve o da bekletmeden vuruşunu yaptı. Onur Kıvrak'tan dönen topa Zec tekrar vuruşunu yaptı, kaleye yönelen top Zeki Yavru'ya çarparak ağlara gitti ve maçın skoru belli oldu: 4-0!