Kulübün resmi Facebook hesabından yayınlanan mesaj futbol kamuoyunda şok etkisi yarattı. Akşam saatlerinde Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanloğlu ile Teknik direktör Ersun Yanaln Hamburg'da gurbetçi oyuncu ile bir araya gelmiş, ve paylaştıkları fotoğrafla transferin resmiyete döküleceğini belgelemişti. Bu gelişmenin ardından bordo-mavili kulübün resmi Facebook hesabından Tolgay Arslan transferinden vazgeçildiği açıklandı. 

İşte Tolgay Arslan olayının arka planı 
Trabzonspor Tolgay Arslan transferinin resmi açıklamasına hazırlanırken son anda transferden "kulübümüzün kültürüyle bağdaşmayan olaylardan dolayı vazgeçilmiştir" açıklaması geldi.

İbrahim Hacıosmanoğlu Almanya takımlarından Werder Bremen'in stoper oyuncusu ile transfer görüşmesi sırasında Tolgay Arslan'ın babası Erhan Arslan'ın, kendileriyle her konuda anlaştıktan sonra Beşiktaşlı yöneticileri de arayarak, "Trabzonspor'un şartları bunlar. Siz yeni bir teklif getirecek misiniz?" diye nabız yokladığını öğrendi. Bu duruma çok sinirlenen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da, 'bitti' diye gördükleri transferden vazgeçti.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA...

"Kamuoyuna açıklama

Dün akşam itibariyle bütün şartlarda anlaştığımız, kendisinin ve babasının da isteğiyle Trabzonspor'a gelmeyi kabul eden Tolgay Arslan'ın, kulübümüzün kültürüyle bağdaşmayan bir takım olaylar nedeniyle şuan itibariyle transferinden vazgeçildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."
Editör: TE Bilişim