Bordo-Mavililer, Belçika ekibi Beerschot’ta ter döken ve stili Hamit’e benzetilen U-20 Milli Takımı’nın sağ kanat ve orta saha oyuncusu Alpaslan ile söz kesti. Kendisine 350 kulübüne 750 bin Euro ödenecek.

Geçtiğimiz sezonlarda çok transfer yapan ancak bir türlü dikiş tutturamayan Trabzonspor yeni sezon öncesi ince eleyip sık dokuyor... Ekonomik anlamda ciddi zararlar eden Karadeniz ekibi gurbetçi avına çıktı ve ilk hedefine ulaştı... Belçika’nın Beerschot takımının formasını giyen ve aynı zamanda Türkiye U-20 Milli Takımı’nın değişmez isimleri arasında yer alan 19 yaşındaki sağ kanat ve orta saha oyuncusu Alpaslan Öztürk için söz kesildi. Bordo-Mavili yönetim geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye çağrılan Alpaslan Öztürk’ün menajeri Saffet Balkan’la masaya oturuldu. Oyuncu ile yıllık 350 bin Euro, kulübüyle de 750 bin Euro bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlandı.

KAFKAS’IN ETKİSİ BÜYÜK

Alpaslan’ın Trabzonspor’u tercih etmesindeki en önemli faktörün eski hocası Tolunay Kafkas olduğu bildirildi. Oyun stili Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop’a benzetilen Alpaslan Öztürk’ün yeni sezonda Trabzonspor forması giyecek olması genç çalıştırıcının da şimdiden yüzünü güldürdü. U-20 Milli Takımı’nda gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Alpaslan Öztürk en son Ay-Yıldızlı ekibin İnönü’de Portekiz’i 2-1 yendiği özel maçta müthiş bir aşırtma gole imza atmış ve dikkatleri üzerine çekmişti.

HTSPOR / Haluk AYYILDIZ