Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Aspor’dan Yunus Emre Sel’in sorularını yanıtladı. Bordo-mavililerin UEFA Avrupa Liginde eşleştiği Napoli, bu akşam oynanacak Rize maçı ve transferle ilgili soruları yanıtlayan Güney, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Güney, “Zor bir kura çektiğimizi düşünüyorum. İki takımında bir takım özellikleri var. Bu sene önemli yatırım yapmış, tek tek bakıldığında önemli isimlerle kadrolar kurmuş. İki takım da ligde istedikleri yerde değil. Böyle iki takımın maçını izleyeceğiz. Zor kura çektik ama bu demek değil ki Trabzonspor’dan baştan itibaren yenilgiyi kabul etti. Tarihine baktığımızda bir çok zor takımın üstesinden geldik. Onlarda zor kura çektiklerine inanıyorlar. Trabzonspor daha önce İnter’i, Barcelona’yı yendi. Tarihi başarılarla doludur. Ligde ve Avrupa’da büyük takım olduğumuzu düşünüyorsak bu tür zorlukların altından kalkabilmeliyiz” dedi.

SON HAFTALARDA İSTENİLEN SONUÇLAR ALINAMADI
Son haftalarda istenilen sonuçların alınamaması üzerine Güney, “Biz yaklaşık 1 ay önce yeni bir Teknik heyet ile anlaştık. Geldikten sonra uyumu  kısa sürede yakaladık. Önemli maçlar aldık. 3 tane önemli maçı galibiyetlerle kazandık. Ancak ondan sonra ki dönemde 3 maçta istediğimiz sonuçları alamadık. Yeni oluşmuş takım, yeni bir teknik heyet ile  anlaştık. Bu süreç içerisinde büyük takımlar bazen inişli – çıkışlı grafikler yakalayabilir. Buna rağmen son Varşova maçında bile verilmeyen net penaltı, ofsayttan iptal edilen gol var. Biz mazeretlerin altına sığınmıyoruz. Her an her şeyi yapacak bir takıma sahibiz” diye konuştu.

RİZE’NİN DE 3 PUANA İHTİYACI VAR
Akşam yapacakları Rize maçı ile ilgili de konuşan Güney, önemli bir rakip ile karşılaşacaklarının altını çizdi. Güney, “Onların da bizim de puana ihtiyacımız var. Onlar alt sıralardan kurtulmak için puana ihtiyaçları var. Hoca değişikliği. Performanslarını en üst düzeye çekmek isterler. Bu açıdan zorlu bir maç olacak. Bütün şartlar çerisinde Trabzonspor buradan 3 puan ile ayrılacaktır. 3 puan dışında hiçbir netice  düşünmüyorum” dedi.  

NAPOLİ, ÇIKTIKTAN SONRA TRANSFER ÇALIŞMALARI ARTAR
Trabzonspor’da sezon arasında transfer yapılacak mı sorusuna da Güney, dikkat çekici bir şekilde yanıt verdi. Güney, şu şekilde konuştu: 
“Teknik heyetin tespit ettiği eksiklikler olabilir. Kadroya veya takıma katkı yapacak oyuncular olabilir. Bunlar yavaş yavaş seslendirilmeye başlandı. Yönetimin önüne henüz isim bazında mevki bazında teklif gelmedi, öneri gelmedi. Teknik heyetin gözlemleri devam ediyor. Bu tür şeyler geldikten sonra özelikle Napoli çıktıktan sonra onu eleyip Trabzonspor’un sesini daha fazla duyurmak açısından hocamızın vereceği isimler doğrultusunda çalışmalar yapılacak. Bunun için ön görüşmeler, bir takım görüşmeler yapılıyor. Henüz isim bazında teknik ekipten yazılı bir öneri gelmedi. Geldiğinde bu değerlendirilecek. Onların gördüğü eksik gördüğü mevkileri tamamlamak bizim görevimiz” dedi.