Trabzonspor Kulübü, son yıllarda sahasında yaşadığı bir takım olaylar sonrası aldığı cezaları önlemek amacıyla Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda bir dizi tedbirler almaya başladı. Bordo-mavili kulüp, Fenerbahçe ile yaşadığı gergin ortam sebebiyle taraftarların yapması muhtemel taşkınlık sonrası alabileceği cezaları göz önünde bulundurarak stadyumun kale arkalarına tel ağlar örmeye başladı. 1461 Trabzon’un , sarı-lacivertli kulüp ile oynayacağı kupa maçına yönelik hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili taraftarlar ise yapılan çalışmalara tepki gösterdi.
 
Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, yapılan çalışmaların tamamen bir rezillik olduğunu belirterek, “Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu Trabzonspor taraftarını aşağılamaktır bunu hak edecek taraftarlar değiliz. İlk demir tel örgülerinin kaldırıldığı şehrin taraftarlarıyız. Misafir takım taraftarlarının bulunduğu tribünde tel ağlar yokken bize kendi sahamızda tel ağlar örüyorlar bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunu kim yapıyorsa bir an evvel bu karardan vazgeçmesini bekliyoruz. Bunlar bizi daha da çok hırçınlaştırır“ dedi.
 
Trabzonspor taraftarına hiç kimsenin aşağılık muamelesi yapamayacağını belirten Kodalak, sözlerini şöyle sürdürdü,, “Aşağılık muamelesi kimse yapamaz Trabzonspor taraftarına, herkes bizim üzerimize oynuyor. Geçtiğimiz sezon şeref tribününden hakemin başına taş geldi ondan sonra sahamız kapandı o zaman oraya koysunlar bu telleri. Şimdiye kadar burada böyle bir şey yoktu. Fenerbahçe maçı öncesi bu tel ağları buraya koyuyorlar. Türk Futbolunu Aziz Yıldırım’mı idare ediyor. Bize diyorlar ki maça gelmeyin artık bunu istiyorlarsa gelmeyiz. Bu stadyumun sorumlusu kimdir. Böyle bir şey kabul etmiyoruz. Bu tarihi bir fiyaskodur bunun hesabını kim bu işe imza atmışsa Trabzon kamuoyuna versin."
 
“Eğer tel örgü çekilecekse şeref tribününün önüne çekilsin” diyen Kodalak, sözlerini şöyle tamamladı, "Fenerbahçe taraftarı geçtiğimiz sezon devletin arabalarına ve benzin istasyonlarına saldırdı. Kulüp taraftarının önüne tel örgümü çekti. Kale arkalarına tel ağlar örülecekse şeref tribününe de örülmeli bu kulübün taraftarı sahipsiz değildir"
 
UYGULAMA FENERBAHÇE MAÇINA YÖNELİK DEĞİL
 
Öte yandan Hüseyin Avni Aker Stadyum yetkilileri tel ağların sadece Fenerbahçe maçına özel bir uygulama olmadığını belirterek, bordo-mavili kulübün son yıllarda aldığı cezaların önüne geçme adına yapılan bir çalışma olduğunu belirtiler.

BAZI GRUPLAR BU UYGULAMAYI DOĞRU BULDU

Trabzonspor tribünlerinde tepki gösteren kişi sayısı fazla olmasına rağmen, Avni Aker'in en büyük taraftar grubu olan Trabzonsporlu Gençler'in lideri Mehmet Fındıkcı, " İçimize provokatörler sızabiliyor. Sahaya kontrolümüz dışında istenmedik maddeler atılıyor. Bu olay takımımıza maddi ve manevi zarar veriyor. Geçen sezon Tolga'nın yüzüne gelen su, kapalı da olsa sahaya atılan çakı, bu sezon Giray'ın başına gelen olay herkesin gözü önünde oldu. Kulübün yediği cezanın yanı sıra Karabükspor maçına seyircisiz çıkacağız. Biz Avni Aker'e maçı izlemeye değil, Trabzonspor'umuzu desteklemeye geliyoruz. Keşke taraftarımız sinirine hakim olabilse veya içimize provokatörler sizmasa da bu ağ hiç örülmese..." şeklinde konuştu.