Beşiktaş ile Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlardan sonra UEFA Ülkeler Sıralaması'nda da bir nebze olsun rahatladık. 

Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde turlamasının yanısıra ülke puanı adına bir güzel haber de Yunanistan'dan geldi. Dün gece kendi sahasında Guingamp'la karşılaşan PAOK, rakibine 2-1 mağlup olunca Avrupa Ligi'ne veda etti. Böylece ülke sıralamasında kıyasıya bir mücadele içinde olduğumuz Yunanistan'ın Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi olarak Şampiyonlar Ligi'nden UEFA Avrupa Ligi'ne geçiş yapan Olympiakos kaldı.

Bu hafta başında Yunanistan'la aramızdaki puan farkı 0.500'e kadar gerilerken, dünkü sonuçların ardından sıralamadaki yerimizi korumak adına önemli bir avantaj elde ettik.

12. SIRANIN ÖNEMİ

UEFA, ilk 12'deki ülkelerin kupa şampiyonuna Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılım hakkı tanıyacak. Bu ülkelerin lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımı da devam edecek. İlk 12'den düşersek lig şampiyonumuz da Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynayacak ve kupa şampiyonunumuzun Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkı olmayacak. 2015-16 katılımını belirlendiği sırlamayı 11'inci bitirdik. Dolayısıyla önümüzdeki sezon lig şampiyonumuz Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan girecek. 2014-15 sonunda oluşacak sıralama 2016-17 katılımını belirleyecek. 
Editör: TE Bilişim