Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Metalist, Legia Varşova ve Belçika ekibi Lokeren ile eşleşirken kelimenin tam anlamıyla ateş bölgesine gidecek. 

Bordo-Mavililer Ukrayna’da temsilcisi Metalist ile eşleşirken burada ki iç savaş nedeniyle büyük bir endişe hakim. Metalist, Ukrayna’da ki savaşın en şiddetli olduğu Kharkiv bölgesinde yer alıyor. Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri olan Kharkiv,  savaşın yoğun olduğu ve Rusya yanlılarının bağımsızlıklarını ilan ettiği Luhansk ve Donetsk şehirlerine de komşu. 

Savaşın yoğun şekilde hissedildiği Kharkiv’de de Rusya yanlıları ile Ukrayna askerleri arasında zaman zaman çatışmalar sürüyor. 
Bordo-Mavililerin Ceo’su Burak Gürdal, bölgede savaşın sürmesi nedeniyle Metalist’in maçlarını kendi evinde oynayıp oynamayacağı ile ilgili olarak, “Metalist’in savaş bölgesinde olmasından dolayı, şuan da endişemiz yok. Diğer temsilcilerle toplantıya birazdan gireceğiz. Bu konu konuşulduktan sonra maç güvenliği sağlandıktan sonra gitmemizde bir sakınca olacağını sanmıyorum” dedi. 

Ancak bu açıklamaya rağmen hem Trabzonspor’un hem de gruplarda ki diğer takımların Metalist maçlarını farklı bir yerde oynamak için başvuracağı da kaydediliyor.