Türkiye Gazetesinden Hasan Çiçek’e konuşan Güneş,  "Geçen sezon şampiyon olduk, bitti; oynamayanların, oynayanlar kadar şampiyonlukta katkısı var. Adımız, 'şampiyon' hedefimiz, bu sene de şampiyonluk. Şansımız, diğer takımların ne kadar ise bizim de en az o kadar. Şampiyonlar Ligi'nde hedefimiz gruptan çıkmak. Bunu kendim için, oyuncularım ve takımım için istiyorum. Başkan da çok istiyor.

Trabzonspor'da iken böyle bir fırsatım olmuştu. İnter, CSKA'yı son 5 dakikada yenmeseydi, gruptan çıkmış olacaktık. O içimde ukde, bunu Beşiktaş ile bu sezon başarmak istiyorum. 

İnsanlar, Real Madrid, Barcelona yok diye düşünüyor ama Benfica, Napoli, Dinamo Kiev zayıf takımlar mı? Biz Benfica'nın beğenmediği oyuncuyu alıyoruz. Beşiktaş grupta ikinci, en kötü üçüncü olur. Burada ilke, şampiyon gibi yaşamak; bu düşüncemi oyuncularımla paylaştım. Hepsiyle gurur duyuyorum. Ve başaracağımıza inanıyorum." 

Elimde Neuer vardı da... 

"Yabancı kaleciye karşı niye ön yargım olsun? Elimde Neuer ya da Muslera vardı da, oynatmadım mı? Kaldı ki Tolga, Muslera kadar iyi. Tamam, Avrupa maçlarında ciddi hatalar yaptı; iki yıl öncesi sıkıntılı bir dönem yaşadı, bunları atlattı. Bursaspor'da Frey ile Harun aynı kalitede kalecilerdi, Harun'u tercih ettim, doğru da yapmışım, bugün Milli Takım'ın kalesinde" 
Editör: TE Bilişim