Bu hareket, Bongonda'nın Trabzonspor'u kafasında sildiği şeklinde yorumlandı...

Trabzonspor'un sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Theo Bongonda, Ersun Yanal'dan sonra yeni teknik direktör Rıza Çalımbay'ın da gözüne giremedi. Milli arada yapılan bir haftalık Antalya kampına damgasını vuran ancak sonrasında oynanan ilk maçta kadroya giremeyen kanat oyuncusu Bongonda, Trabzonspor'u kafasından sildi. 

Şöyle ki; Son zamanlarda Trabzonspor'da kadroya dahi giremeyen Belçikalı kanat oyuncusu aktif olarak kullandığı Instagram hesabında bulunan tüm Trabzonspor fotoğraflarını sildi. Genç oyuncu, daha önce de Yeni Malatyaspor maçı kadrosuna alınmadığında 'düşünce emojisi' paylaşarak hoşnutsuzluğunu ifade etmişti.

TARAFTARLAR DA DESTEK VERDİ

Bongonda'nın bu hareketine bazı taraftarlar tepki gösterirken bazı taraftarlar da oyuncuya hak verdi. Oyuncunun en azından kadroya dahil edilmesini düşünen bordo mavili taraftarlar, futbolcuya destek mesajları yolladı.

Ayrıca Trabzonspor taraftarları, doğum günü olan Bongonda'yı mesaj yağmuruna tuttu. İlgi karşısında sessiz kalmayan Theo, Instagram üzerinden bir paylaşım yaptı. Belçikalı, paylaşımında "Gelen bütün mesajlar için teşekkür ederim. Siz benim en iyi destekçilerimsiniz. Hepinizi seviyorum." ifadelerine yer verdi.

RIZA ÇALIMBAY NE DEMİŞTİ

Ersun Yanal döneminde sık sık konuşulan 'forma adaleti' hakkında; Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Takımı düşünen, her şeyini veren arkadaşlarımız formayı alır. Hak eden herkesi oynatacağız. İstekli, arzulu, mücadele eden, özellikle kendi sahamızda 90 dakika rakibi karşısında baskılı oynayan bir takım olmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

BONGONDA NE YAPTI?

Theo Bongonda, Süper Lig'de Trabzonspor formasını sadece 3 maçta 130 dakika giyebildi. Gol ve asist katkısı sağlayamadı... Türkiye Kupası'nda Çorum Belediyespor'a karşı 65 dakika sahada kalan genç oyuncu, bir gol atma başarısı gösterdi.  (Sporx)