Trabzonspor’un ara transfer döneminde transfer etmekten vazgeçtiği Uruguaylı Martin Caceres’in, İngiliz ekibi Southampton’da sergilediği performans “iyi ki Trabzonspor transfer etmemiş” şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu.

Geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde Trabzonspor ile anılan ve İstanbul’a gelerek Bordo-Mavili yönetim ile görüşen Martin Caceres, Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyelerinin son anda karar değiştirmesi sonrası transfer edilmemiş ve geri gönderilmişti…

Trabzonspor ile anlaşamadıktan sonra İngiliz ekibi Southampton’ın yolunu tutan 30 yaşındaki stoper oyuncusu Caceres, burada sadece 1 resmi maçta forma giyebildi. Premier Lig’de sadece 37. hafta mücadelesinde Middlesbrough’a karşı 90 dakika forma giyebilen Caceres, bu maç dışında herhangi bir karşılaşmada süre alamadı. İngiliz ekibi tarafından 6 aylık kontrat yapılan Uruguaylı oyuncu, sezonun tamamlanmasının ardından bonservisini eline alarak boşa çıktı.

Trabzonspor ile anıldığı dönemde yıllık kazancının 2.5-3 Milyon Euro’ya yakın olacağı ifade edilen Caceres’in, İngiltere macerasının olumsuz neticelenmesi, “Trabzonspor büyük bir hatadan geri dönmüş” şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.