Trabzonspor’un en değerli oyuncuları kaleci Onur ve Mehmet Ekici olurken, 34 yaşındaki Jan Durica, genç oyuncular dışında piyasa değeri en düşük isim oldu.

Dünyaca ünlü futbol veri sitesi Transfermarkt'a göre, 6 milyon 750 bin euro ile takım kaptanı Onur ve Mehmet Ekici, bordo mavililerin en değerli futbolcuları olarak ön plana çıktı. Bordo mavililerin toplam kadrosunun piyasa değeri 63.35 milyon euro olarak belirtildi. Büyük uğraşları sonucu transfer edilen ve bonservis maliyeti 4 milyon euroyu bulan Castillo'nun değeri ise 1 milyon 250 bin euro olarak gösterildi.

15 isim 3 milyon euronun altında...

Bordo mavili takımda Mehmet Ekici ile Onur’un ardından Onazi 5 milyon, Yusuf Erdoğan ile Muhammet Demir 4.25 milyon, Okay ve Uğur 3.75 milyon, Hyun-Jun Suk 3.5 milyon, Güray ve N’doye ise 3 milyon euro ile en yüksek piyasa değerine sahip oyuncular olarak sıralandı.

Bu arada Trabzonspor’da 15 futbolcunun piyasa değeri 3 milyon euronun altında kaldı. Durica ise genç oyuncuların dışında en düşük piyasa değerine sahip oyuncu olarak dikkat çekti.

8 oyuncu transfer değerini artırdı!

Bordo mavililerde 8 isim, piyasa değerini artırdı. Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kalyeci Esteban değerini 500 bin euro artırarak 2.5 milyon euroya, Uğurcan Çakır 250 bin eurodan 400 bin euroya, Uğur Demirok 3.5 milyon eurodan 3.75 milyon euroya, Akakpo 600 bin eurodan 1 milyon euroya, Ibanez 1.25 milyon eurodan 2.5 milyon euroya, Zeki Yavru 2 milyon eurodan 2.5 milyon euroya, Onazi 4.5 milyon eurodan 5 milyon euroya, Bero 550 bin eurodan 1 milyon euroya, Yusuf Yazıcı da 200 bin eurodan 800 bin euroya yükseltti.

Kiralık oyuncular takip edilecek.

Bu arada Trabzonspor’un özellikle sona eren transfer döneminde transfer çalışmalarında etkin rol oynayan scout ekibi, oyuncu taramalarının yanı sıra bordo mavililerin farklı takımlara kiralık olarak gönderdiği oyuncuların performansını da yakından takip edeceği ve teknik direktör Ersun Yanal’a rapor edeceği bildirildi.

Okay'ın milli sevinci

Trabzonspor'un genç oyuncusu Okay Yokuşlu, Türkiye A Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Hırvatistan ile oynadığı maça ilk 11'de başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Uzun yıllar milli takım formasını giymek istediğini belirten 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Hırvatistan karşısında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bundan sonra da milli takım formasını kalıcı olarak giymeyi ve uzun yıllar bu formaya hizmet etmeyi hedefliyorum. Her şey güzel olacak" dedi.