Trabzon maçı için kente giden yönetici Ahmet Nur Çebi, Bordo-Mavili yönetimle görüşerek teklifini ilettiği iddia edildi: Futbolcu artı para...

Önümüzdeki sezon kalesini yerli isimlere vermek isteyen Samet Aybaba, yönetime istediği ilk ismi iletti ve Trabzonspor’un Kaptanı Tolga Zengin’in alınmasını istedi. Daha önce Sinan Bolat’la görüşen yöneticiler, bu oyuncuyla anlaşmış ancak Aybaba’nın Tolga Zengin ısrarı nedeniyle transferi askıya almıştı. Trabzonspor ile oynanan maç için kente giden Ahmet Nur Çebi, bu transfer için ilk adımlarını attı ve Bordo-Mavili yönetime teklifini iletti. Görüşmede detaylara fazla inilmezken, Çebi, Tolga Zengin için futbolcu artı para önerdi. Karadeniz ekibinin yöneticileri de teklifi düşüneceklerini ifade etti. Tarafların önümüzdeki haftalarda tekrar bu transfer için bir araya gelmeleri bekleniyor. 11 yıl önce Trabzonspor’un başında olan Samet Aybaba, Tolga Zengin’i 18 yaşındayken altyapıdan çıkarıp A takım forması vermişti. Kartal’ın hocası, eski öğrencisini çok yakından tanıyor ve transferi konusunda da oldukça ısrarcı.

‘Her şey açıklık kazanır’

Tolga Zengin cephesinde de önemli gelişmeler var. Tecrübeli eldiven sezon sonunda gerçekleşmesi beklenen transfere yeşil ışık yaktı. Beşiktaş’ın kendisini istediğini duyduğunu söyleyen 29 yaşındaki kaleci, “Şu anda sözleşmesi olan bir futbolcuyum. Transfer konuşmak için erken. Ayrıca bunlar benim dışımda gelişen olaylar. Sezonu hayırlısı ile en iyi ve bize yakışan yerde bitirelim, ondan sonra oturup konuşulur ve her şey açıklık kazanır” ifadelerini kullandı. Bu transferde sorun çıkması halinde Siyah-Beyazlılar tekrar Sinan Bolat’la masaya oturarak kaleci transferini netleştirecek.