Bordo-Mavililer düşme hattından kurtulmak için önündeki Antalya, Akhisar Belediye ve Orduspor maçlarını kazanmak zorunda.

Düşme potasının hemen üzerinde bulunan Trabzonspor, gelecek 3 haftada final niteliğinde maçlara çıkacak. Galibiyet serilerine başlayıp bir an önce tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Bordo-Mavililer’de hedef 3 maçtan 9 puan çıkarmak. Ligde yarın sahasında, ligin flaş takımı Antalyaspor’u ağırlayacak olan Karadeniz ekibi, gelecek 2 hafta ise düşme hattında bulunan rakipleriyle kritik mücadelelere çıkacak. 28. haftada sondan ikinci sırada bulunan Akhisar Belediyespor’a konuk olacak Trabzonspor, sonraki haftada ise 16. sırada bulunan Orduspor’u ağırlayacak. Bordo-Mavililer bu 3 karşılaşmadan 9 puan çıkarmayı başarırsa puanını 40’a çıkaracak ve kalan haftalar öncesi tehlikeli bölgeden uzaklaşmış olacak. 

Kafkas uyardı

Teknik direktör Tolunay Kafkas da çıkış maçı olarak gördüğü Antalya karşılaşması öncesi oyuncularına uyarılarda bulundu. Futbolcularıyla yaptığı toplantıda karşılaşmada alacakları galibiyetin kendilerini biraz olsun rahatlatacağını, aynı zamanda özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı olacağını belirten Tolunay Kafkas şu ifadeleri kullandı: “Tüm gücünüzle bu maça asılın ve kazanın. Maç kazandıkça güvenimiz yerine gelecek. İyi futbolculardan kurulu bir takımız. Üst üste aldığımız kötü sonuçlar futbolcular arasında güvensizliğe yol açtı. Bunu aşmak için Antalyasor maçından mutlak galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Daha sonraki haftalarda da altımızdaki takımlarla oynayacağız. Önümüzdeki 3 maçı kayıpsız atlatabilirsek oldukça rahatlarız.”

Editör: TE Bilişim