Trabzonspor’da Muharrem Usta başkanlığı döneminde hayata geçirilen scout (izleme komitesi) tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Scout ekibinin başına Kasımpaşa’dan ayrılan Murat Karakaş getirilmişti. 

15 kişiden oluşan scout ekibinde Norwich City’den transfer edilen Harry Louis’in yanı sıra daha önce Crystal Palace’ta çalışan Beri Pardo gibi isimler bulunuyor. 

600 Bin Dolar Harcandı 

Bordo-Mavili yönetimin, 15 kişiden oluşan scout ekibi için 300 Bin Dolar bütçe ayırmıştı ancak bugüne kadar 600 Bin Dolar harcandığı ortaya çıktı. Sezon başında 7 oyuncu alındı. Castillo, Ibanez, Ramil, Suk ve Onazi, scout ekibinin önerisiyle alındı. Bero ile Durica’yı teknik adam Ersun Yanal aldırdı. Scout ekibinin izleyip aldırdığı oyunculardan hiçbiri bugüne kadar takıma katkı sağlamış değil. 

Yıldız Oyuncular Alın 

Devre arası için de scout ekibinin izleyeceği oyuncuların alınması planlanıyor. Ancak sezon başında yapılan transferlerin beklenenini verememesi üzerine Bordo-Mavili yönetim hedef haline geldi. Yönetimin sezon başındaki yanlıştan bir an önce dönüp, devre arası için eksik bölgelere yıldız oyuncuların alınması gerektiğine vurgu yapılıyor.
Editör: TE Bilişim