Bursaspor maçıyla ilgili Çakır, “Hedef kalmayınca, oyuncularda daha rahat olunca, bu sonuç ortaya çıktı. Yusuf lider gibiydi. N’doye iyi oynadı gol attı, asist yaptı” dedi.
Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay’a genç oyuncular noktasında eleştirilerde bulunan Çakır, “İstenildi ki bir kaç tane daha oyuncu katılsın. Alt yapıdan oyuncu katılsın. Sefa, Cafer var, Batuhan var.. Bu çocukları 5, 10’ar dakika sahaya sürmesini beklerdik. Sosa’yı sürdü bence gereksizdi. O çocuklardan birini sürebilirdi. Son 30 saniye Hüseyin’i aldı.

Yusuf ve Abdulkadir’in girişini hatırlıyoruz. Bu çocuklar göründüğünde isteniyor... Bugün Yusuf ve Abdulkadir artık bu takımın demirbaş oyuncusu. Seneye sezon başladığında genç Yusuf, yeni yıldız adayı diye bir şey olmayacak. Bizim koruyacağımız, hata yaptıklarında yeni falan demeyeceğimiz arkadaşlar... Biz burada oturup onları eleştireceğiz, şımartmayacağız. Abdukadir ve Yusuf sorumluluk sahibi..” dedi.

Burada Erman Toroğlu’nun, “Getirilecek teknik adam önemli. Karadeniz’den mi yoksa dışardan mı olmalı? Özkan Sümer kimi getirecek?” sorusuna ise Çakır,
“Bana Samet Aybaba geliyor gibi geliyor. Yabancı teknik adamın gelme ihtimali azımsanmayacak ihtimal olduğunu son görüşmelerimde fark ettim. Ben Özkan Sümer ile Hayrettin bey ve Ahmet bey ile sohbetim oldu. Ser verip sır vermiyorlar. Koşullar belirginleşmiş değil. Kimler kalacak kimler gidecek belli değil. Sezon sonu karar verilecek gibi...

Özkan Sümer ve yönetimi kadro yapacak, gidecekleri gönderecekleri belirleyecekler.