Mücadelesi nefesleri kesen ancak maç sonu olayları ile gündeme oturan Fenerbahçe- Trabzonspor maçı sonrası gözlerin çevrildiği temsilci raporlarının ardından Fenerbahçe ile Trabzonspor'un PFDK'ya sevk edildiği ileri sürüldü. 

TEMSİLCİ RAPORLARINDA ŞU İFADELERİN YER ALDIĞI İDDİA EDİLDİ: 

Karşılaşmanın temsilcileri Birtan Taşkınlar, Recep Kaplan ve İbrahim İçer'in Futbol Federasyonu'na ulaşan raporlarında, maç sonrası Trabzonspor Kulübü Başkanıİbrahim Hacıosmanoğlu'na yapılan saldırının yanı sıra, karşılaşma devam ederken sahaya atılan yabancı maddeler ve küfürlü tezahürat da yer aldı.Maçın ikinci yarısında Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak'a da isabet eden maddeler nedeniyle oyunun durduğunun yazıldığı raporda, rakip takıma yönelik çirkin ve kötü tezahüratın nedeniyle de sarı-lacivertli kulübün işlem göreceği bildirildi.

Temsilci raporlarında Başkan Hacıosmanoğlu'nun protokol tribünü dışında basın mensuplarına demeç verdikten sonra bir grup taraftarın sözlü sataşmasına maruz kaldığı, daha sonra bir şahsın aracın üzerine çıktığı, çok sayıda şişenin araca isabet ettiği, yaşananlar üzerine polisin bu şahıslara müdahale ettiği ve Trabzonspor Başkanı ile yanındakilerin tekrar içeri girmek zorunda kaldığı, raporlara geçti.

Disiplin talimatına göre stat çevresindeki güvenlikten ev sahibi kulüp sorumlu olduğu için bu olay nedeniyle de Fenerbahçe kulübüne ceza gelmesinin kesin olduğu vurgulandı.Talimatın "Sorumluluk" başlıklı 6. maddesinin 1 ve 2. fıkraları, "Ev sahibi kulüp, müsabakanın oynanacağı stadın ve çevresinin düzenini ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür." ve "Kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü olaydan sorumlu olup müsabakanın organizasyonuna ve güvenliğine ilişkin tüm talimatlara uymakla yükümlüdür" ifadeleri yer alıyor. Bu maddeye göre Fenerbahçe kulübüne para cezasının yanı sıra bir maç seyircisiz oynama yaptırımı da uygulanabileceği öne sürüldü.

Hakem görmemiş

Maçın bitiminde Trabzonspor kalecisi Onur ile Fenerbahçeli Selçuk arasında başlayan ve Volkan Demirel ile Zokora'nın da dahil olduğu gerginlik nedeniyle bir sevke gerek olmadığı öğrenildi.Hakem Hüseyin Göçek sahayı terk etmeden önce yaşanan olayları değerlendiren hukuk müşavirliğinin olayla ilgili hakem raporunda herhangi bir ifade olmaması nedeniyle adı geçen oyuncularla ilgili işlem yapılmasına gerek görmediği belirtildi.

Hacıosmanoğlu'na inceleme Maç çıkışında Fenerbahçeli bir grup taraftarın saldırısına maruz kalan Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatlara aykırı davranışı da incelemeye alındı.Maç öncesi yapılan eşgüdüm toplantısında alınan kararlara uymayıp stadı protokol kapısından terk etmek isteyen Hacıosmanoğlu'nun kural ihlali yapıp yapmadığına bugün yapılacak inceleme sonunda karar verilecek. Trabzon başkanının yaşanan olaylarda dahli olduğu anlaşılırsa PFDK'ya sevk edilecek, ancak büyük olasılıkla ihtar cezası alacak.