Süper Lig'de deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da taraftarlar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda seyirci rekorunu kırabilmek için harekete geçti.
 
Trabzonsporlu taraftarlar yarın (16 Aralık) Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 13.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak takımlarını yalnız bırakmamak için adeta seferberlik ilan etti. Taraftar forumlarında Olimpiyat Stadı'nı doldurmak için sürekli çağrı yapılırken, maçın erken saatte olması nedeniyle taraftarlara yola geç çıkmamaları konusunda da uyarılar yapıldı. Trabzonspor önceki yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile oynadığı maçlarda taraftarlarınca yalnız bırakılmamıştı. 2010-11 sezonunda oynanan maçta resmi rakamlara göre 45 bin, taraftarlara göre ise yaklaşık 60 bin seyirci takımı destekledi. Yine 2010 Süper Kupa finalinde Bursaspor maçında bordo-mavili takımı 35 bin taraftarı destekledi. Bordo-Mavili taraftarlar yarın, 2010 yılındaki seyirci rekorunu kırarak 61 bin seyirciye ulaşmayı hedefledi.
 
Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki seyirci rekoru 2003 yılındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki 70 bin 125 taraftarla kırılmıştı. Yarın maç saatinde İstanbul'da havanın bulutlu ve sıcaklığın yaklaşık 10 derece civarında olacağı, yağış beklenmemesinin de seyirci sayısının artışında önemli rol oynayacağı vurgulandı.
 
Kulüpten polise uyarı
 
Kasımpaşa ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında polisin Bordo-Mavili taraftarlara yönelik sert tutumu üzerine Trabzonspor açıklama yayınladı. Olimpiyat stadının yarınki karşılaşmada Bordo-Maviye boyanacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Karşılaşmayı izlemek üzere Atatürk Olimpiyat Stadı'na akın edecek olan taraftarlarımız hazırlıklarına şimdiden başladı. Taraftar grupları yaptıkları çağrılarla onbinleri maça davet ederken, daha önce kırılan rekorları da tekrarlamanın gayreti içerisine girdiler. Biz de tüm Trabzonsporluları Atatürk Olimpiyat Stadı'na bekliyor, özellikle güvenlik güçlerini doğacak yoğunluğa karşılık, şike sürecinde büyük mağduriyet yaşayan taraftarlarımıza karşı Kasımpaşa maçının aksine daha duyarlı, dikkatli ve anlayışlı davranmaya davet ediyoruz."