Ocak ayında iş bitecek. Bordo-mavililer forvet ile birlikte defansı güçlendirmek için de atağa kalktı Sol bek, ön libero ve stoperde oynayabilen Abdennour listenin ilk sırasında

Yaz döneminde dünyaca ünlü futbolcular Malouda ve Bosingwa'yı kadrosuna katarak Avrupa'yı ayağa kaldıran Trabzonspor, ara transfer döneminde de büyük düşünüyor. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın 'bir forvet ve bir savunmacı istiyorum' raporundan sonra düğmeye basan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kurmaylarına 'Golcü sorunumuzu kökünden çözecek büyük bir ismi renklerimize katalım' talimatını verdi. Bordomavili yönetim, daha önce de gündeme gelen Togo'lu süper golcü Emmanuel Adebayor için yeniden harekete geçme kararı aldı. İngiltere Premier Lig'de Tottenham forması giyen ancak sakatlıklar ve forvet çokluğu nedeniyle fazla şans bulamayan 29 yaşındaki forvet için menajeri ile temasa geçildiği öğrenildi. 1.91'lik yıldız bu sezon hiç oynamadı.

EYLÜL AYINDA GERÇEKLEŞMEDi
Trabzonspor'da Adebayor dışında İsveçli genç forvet John Guidetti ile Arsenal'in Danimarkalı yıldızı Nicklas Bendtner de listede yer alıyor. Eylül transfer döneminde bordo-mavililerin gündemine gelen ancak yaşanan ufak pürüzlerden dolayı anlaşma sağlanamayan iki yıldızdan 21 yaşındaki Guidetti, bu sezon forma giyme şansına sahip olamadı. Geçen sezon Juventus'ta kiralık olarak yer alan ancak bu sezon Arsenal'e dönen Bendtner ise bu sezon iki maçta forma giydi. Premier Lig ve Lig Kupası'nda ter döken 1.93'lük golcü, toplam 96 dakika sahada kaldı. Bu arada menajerlerin bordo-mavili yönetime sunduğu Teplice'nin Boşnak golcüsü Aydın Mahmutovic ile Lokeren'in Tunuslu forveti Harboui'nin izleneceği ve olumlu durumda kadroya katılabilecekleri vurgulandı.

DEFANSA ABDONNOUR
Avrupa ve ligde bu sezon fırtına gibi esen bordo-mavili takım, dünyaca ünlü bir forvet alarak bombayı patlamanın planlarını yaparken, defansını da güçlendirmeyi planlıyor. Yönetim; sol bek, ön libero ve stoperde oynayabilen Tunuslu Aymen Abdennour için haziran ayında da girişimde bulunmuş ama işi bitirememişti. 24 yaşında olan Abdennour, 2011 yılında transfer olduğu Toulouse'ta 62 maça çıkıp, 3 gol attı. 26 kez Tunus Milli Takımı'nda oynayan Aymen'in burada da 1 golü bulunuyor. 2017 yılına kadar kulübü ile sözleşmesi bulunan Abdennour'u özellikle isteyen teknik patron Mustafa Akçay'ın, transfer komitesi ile yaptığı toplantıda "Defansın her mevkisinde rahatlıkla oynayabiliyor. bu transferle bir taşla birkaç kuş vurma şansına sahip olabiliriz. Lig ve Avrupa'da başarılı olmak istiyorsak bu tip oyunculara ihtiyacımız var" dediği bildirildi. 

Savaşçı yapısı ile tanınıyor 
Devre arasında defans, orta saha ve forvete takviye yapılacağını açıklayan Tabzonspor yönetiminin de Mustafa Akçay'ın bu oyuncu için önerisini dikkate aldığı dile getirildi. 1.88 boyundaki futbolcu özellikle savaşçı yapısı, sert futbolu ile tanınıyor.
Editör: TE Bilişim