Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Ronaldo Altın Ayakkabıyı Gazze'li çocuklar için bağışladı, Tanju Çolak'ta bağışlar mı?'' diye sordu.

KAMPANYA ÖNERİSİ 
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo insanlık adına çok önemli bir yardımla bir kez daha gündeme geldi. Ronaldo altın ayakkabı ödülünü açık arttırmayla 1.4 Milyon Euro'ya satıp gelirin tamamını Filistin'e bağışladığı biliniyor. Aynı şeyin bizim ülkemizde de  olmaması için hiç bir neden yok. Örneğin Tanju Çolak da 1987-88 sezonunda Galatasaray formasıyla kazandığı ''Altın Ayakkabı'' ödülünü açık artırma ile sattırarak gelirinin tamamını Gazze'deki çocuklara bağışladığında spor ve sanat çevrelerinde  bir ekol olabilir. İş, sanat ve spor çevreleri de bu davranıştan etkilenip büyük bir kampanya düzenlenebilir. Geçtiğimiz yıl altın ayakkabı ödülünü kazanan Ronaldo bu ödülün haklı gururunu ve mutluluğunu dahi  yaşayamadan  açık arttırmada satılmasına izin verdi ve elde edilen yaklaşık 1,4 milyon Euro’luk kazancı Filistinli çocuklara bağışladı. Bu zor ama bir o kadar da güzel bir davranıştır. Bunu gerçekleştiren kişi hangi inanç grubundan olursa olsun milliyetine,ırkına ve inancına bakılmaksızın insani yardım anlayışı gereği yaptığı övgüye değer iyilik herkes tarafından takdir edilmeli,hatta taltif edilmeli.

RONALDO'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ 
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Real Madrid'in Gazze'deki çocuklar için okul yapımı için bağış toplayan vakfına bu parayı veren Ronaldo, İslam dünyasından büyük takdir gördü. Real Madrid'in Arapça sitesinden haberin duyurulmasıyla birlikte sosyal medyada bu önemli yardımından ötürü Ronaldo’ya haklı övgüler yağdırdı. Portekizli yıldız futbolcunun daha önce de 66 ülkeden 167 okula bağışta bulunarak önemli yardımlara imza attığı biliniyor. Yani futboldan kazandığını Eğitime, ihtiyaç sahipleri ve mazlumlar ile paylaşması ile tanınıyor. Real Madrid takımında oynayan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, 2010-2011 sezonunda attığı 40 golle Avrupa liglerinde en çok gol atan futbolcu olarak Madrid'de düzenlenen bir törende aldığı  ''Altın Ayakkabı'' ödülünün hazzını,gururunu ve mutluluğunu yaşayamamadan açık artırmada sattırarak elde edilen geliri Terör devleti İsrail'in zulmü altında ezilen Gazze'li çocuklar için bağışlaması insanlık adına takdire şayandır. Kendisini bu veciz davranışından dolayı en içten dileklerimle tebrik ediyor ve saygı duyuyorum'' dedi.

Tanju Çolak spor ve sanat dünyasına ekol olabilir
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun kazandığı Altın Ayakkabı ödülünü Gazze'deki çocuklar için okul yapımı için bağışlaması düşüncesinden hareketle aynı şeyi bizim ülkemizde top koşturan yerli ve yabancı oyuncu ve teknik direktörlerden de bekliyoruz.  Bu önemli adımın atılmasına ülkemize ilk kez altın ayakkabıyı kazandıran Tanju Çolak'ın öncü olmasını öneriyorum. Türkiye'de en çok gol atma rekorunu kıran, hem de Avrupa liglerinde o yıl en çok gol atan futbolcu unvanına ulaşarak "Bronz", "Gümüş" ve en nihayetinde "Altın Ayakkabı" ödülünü kazanan Tanju Çolak da Gazzeli çocuklar için bir adım atarak kazandığı Altın ayakkabıyı açık artırmada satışa sunarak  spor dünyasında bir ekol olabilir. Hasenat sahipleri yol, köprü, çeşme, mescid, yoksullar için aş evi, hastahane ve okul gibi hayır yerlerini kapsamına alır. İnsanlar bu gibi yerlerden yararlandığı sürece, bunları yaptıranlar, yapılmasına sebep olanlar, yol gösterenler ve destek olanlar, gerek sağlıklarında ve gerekse vefatlarından sonra sevap almaya devam ederler.

Zira, Tanju Çolak bir gazeteye verdiği röportajda ilgisizlikten yakınarak "hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor, bugün benim kıymetim bilinmiyor, Avrupa Gol Kralı oldum, altın ayakkabıyı Türkiye'ye getirdim ve bu gurur benden başka hiçbir Türk futbolcusuna nasip olmadı ama bugün yaşananlar bana verilen kıymet, benim yaptıklarıma göre çok az" diye kendine göre haklı nedenlerle sitemde bulunmuştu. Ancak oda Ronaldo gibi davranırsa yani kazandığı "Altın Ayakkabı'yı" İsrail mezalimi altında ezilen Gazze'li çocuklar için bağışlarsa ünü ülke sınırlarını aşar, uluslararası boyutlara ulaşabilir. Dünya halkları onu da Ronaldo gibi iyilik timsali olarak görebilirler'' şeklinde konuştu.

Türkiye şartlarının çok üstünde para kazanan iş,sanat ve spor camiası da Gazze kampanyasında yer alabilir!

Nurettin Özgenç ayrıca, Türkiye'de Spor Toto Süper Lig takımlarında oynayan yerli ve yabancı futbolcu ve teknik direktörler transferlerde  yaklaşık olarak 1 ila 10 milyon Euro arası mukavele imzalıyorlar. Aynı şekilde büyük paralar kazanan,şaşaalı,ihtişamlı bir hayat süren yaşantılarına imrenilen, pahalı arabalar, göz kamaştıran mücevherler, ünlü modacıların elinden çıkan pırıltılı kıyafetler, gösterişli evlerde oturan mesleklerinde zirvede olan,komedyenler,ses ve sinema sanatçıları, dizi oyuncuları ve reklam yıldızları... Türkiye şartlarının çok üstünde para kazanan iş, sanat ve spor camiası da düzenlenebilecek kampanyada yer alabilir! Ses ve sinema çevrelerinde  star, süperstar, megastar, diva, imparator ve sultan diye anılanlar, aynı şekilde futbol camiasında kral ve imparator olarak isimlendirilenler bu unvanlarının gereğini yapmalı. Öyle kuru kuruya süperstar, megastar, kral veya imparator olmaz, dünyanın en iyi kramponu Ronaldo gibi bağış yapmak lazım... Ayrıca Kurtlar vadisi Filistin'in Polat Alemdar'ı, "Ben yaptım oldu" diyen Ağaoğlu şimdide ben verdim oldu diyerek soy ismi ile müsemma olmalı. Ülkemizin önde gelen holdinglerinden olan Koç, Sabancı, Demirören, Doğuş, Eczacıbaşı, Yıldız (Ülker)  ve Alarko holding ve diğerleri de kampanyada yer alabilir. Öyle bir firmanın sponsorluğunda filanca derneğin  yararına lüks otelin Balo Salonu'nda düzenlenen gecenin anlam ve önemine uygun şekilde, gardıroplarından sezon için alınmış en şıklarını giyip, kuaför ve mücevherlerini takışarak elde içki kadehleri ile düzenlenen sosyete hayır gecelerindeki gibi değil. Lüksten, şatafat ve gösterişten uzak, samimâne ve mütevazi bir şekilde düzenlenecek kampanya ile dünyanın gözü önünde cereyan eden bombalama ile Gazze'yi yerle bir etmek isteyen İsrail'in korsanca saldırıları sonucu okulları ve evleri yıkılan masum halka yardım edilmeli'' dedi.
Editör: TE Bilişim