UEFA'nın Avrupa gelirlerine geçici olarak el koymasının ardından harekete geçen Trabzonspor Yönetim Kurulu, futbolcunun 900 bin eurosunu hesabına yatırdı.

Uefa Finansal Kontrol Kurulu'nun Kiki Musampa'nın alacağının ödenmemesi nedeniyle kulübün Avrupa gelirlerine geçici olarak el koymasının ardından harekete geçen Trabzonspor Yönetim Kurulu, futbolcunun 900 bin eurosunu hesabına yatırdı.

MUSAMPA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Mali İşlerden Sorumlu Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Abdi Serdar Üstünsalih, 900 bin Euro'nun tamamını nakit olarak ödediklerini belirterek şöyle dedi:

"Futbolcunun geçmiş dönemden 1 milyon 300 bin Euro'luk alacağı bulunuyordu. Bunun 400 bin Euro'sunu önceden ödemiştik. Bugün itibariyle de 900 bin Euro'luk alacağının tamamını ödedik ve bunu UEFA'ya da bildirdik. Artık UEFA geçici olarak el koyduğu gelirlerimizi serbest bırakacaktır. Trabzonspor kulübünün artık Kiki Musampa diye bir sorunu yoktur."

"TEMEL SOYYİĞİT'İN PARASINI DA ÖDEYECEĞİZ"

Üstünsalih, bir önceki Başkan Sadri Şener döneminde yöneticilik yapan Temel Soyyiğit'in alacağını tahsil etmek için harekete geçtiğini de doğrularken şunları söyledi:

"Temel Soyyiğit eski yönetim döneminde kulübe 450 bin dolar katkıda bulunmuş. Bunun karşılığında da çek verilmiş. Nakit sıkışıklığımız nedeniyle ödeyemedik. Ödeme niyetimizi ve kararlığımızı kendisine gösterdik ancak ağustos ve eylül aylarındaki sıkışıklık nedeniyle bunu yapamadık. Eski bir yöneticinin yöneticilik yaptığı bir kulübü icraya vermesi manidardır. Etik bir şey değildir. Önceliğimiz sportif başarı, sporcuların parasını ödemek. Hiçbir futbolcuya borcumuz olsun istemiyoruz. Biz bugüne kadar hiç kimseye haciz işlemi yaptırmadık. Kimsenin kulüpte kuruşu kalmadı. Sonuç olarak kimseyi mağdur etmeden ödüyoruz. Temel Soyyiğit'in parasını da bu sıkıntılı süreci atlattığımız anda ödeyeceğiz. Ama Trabzonsporluluğu şu aşamada tartışılır."

ENGİN KARA'DAN SERT TEPKİ

Trabzonspor'un en etkin yöneticilerinden olan Engin Kara, " An itibariyle Musampa'nın bütün alacakları, kulübümüz tarafından ödendi. UEFA'nın Trabzonspor'un gelirlerine el koymasına izin vermeyiz. Eski pislikleri temizlemekle uğraşıyoruz..." Dedi.