Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof. Dr. Asım Örem, Galatasaray maçının oynadıklarını diğer karşılaşmalardan farklı olacağını belirterek, teknik ekibin takımı özenle maça hazırlandığını söyledi. Örem, deplasman yasağının kalmasının ise futbol adına güzel bir gelişme olduğunu vurguladı. 

Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof.Dr. Asım Örem, yaptığı açıklamada, yönetim olarak önlerindeki Galatasaray maçının taşıdığı anlam ve önemin, diğer maçlarda da olduğu gibi, bilinci içerisinde olduklarını belirterek, "Bu maçtan alacağımız puan veya puanlar ligdeki geciken çıkışımızda çok önemli moral ve motivasyon sağlayacaktır. Galatasaray’ın ligdeki durumu ortada, fakat unutulmamalıdır ki; üç büyüklerle yaptığımız maçların havası ve sahaya yansıması farklıdır. Bu havayı lehimize çevirecek bir futbol ile sahada olacağız" dedi.

"Galatasaray maçı oynadığımız diğer maçlardan her yönüyle farklıdır"

Takımın son haftalarda sergilediği futbol, takım olma ve gelecekte güzel işler yapma adına ümit verdiğini belirten Örem, "Son haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında defans ve orta sahanın iyi işbirliği göze çarparken; forvetin bu bloklarla ilişkisindeki eksiklikler dikkat çekmektedir. Girdiğimiz gol pozisyonları rakibin hatalarından veya tesadüfi değil çalışılmış ve sistematik olduğunda takım bütünlüğü konusunda kazanımlarımızdan bahsedebileceğiz. Evet, bu yolda geç kalsak da son haftalardaki olumlu gelişmeler güzel. Bu kapsamda sportif açıdan teknik ekibimiz elinden gelen gayreti göstermekte ve biz yönetim olarak da bunun takipçisiyiz. Galatasaray maçı oynadığımız diğer maçlardan her yönüyle farklıdır ve teknik ekibimiz takımı özenle bu maça hazırlamaktadır. İyi bir analizle eksikliklerimizin en az, artılarımızın ise en üst düzeyde olacağı bir dikkat ve yoğunlukla derbi maçına hazırlanıyoruz. Güzel bir sonuç alacağımızdan hiç kuşkumuz yok" ifadelerini kullandı.

"Deplasman yasağı olmaması futbol adına güzel bir gelişme"

Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof.Dr. Asım Örem, günümüzde futbolun seyirciyle bütünlüğü ve onunla güzelleştiği kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirterek, "Galatasaray maçında deplasman yasağı olmaması futbol adına güzel bir gelişme. Deplasmanlarda seyircisi tarafından en çok desteklenen takımların başında Trabzonspor gelmektedir. Hatta bu simgeleşip 'Bize her yer Trabzon' sloganını oluşturmuştur. İstanbul'daki seyircimizin gücünü biliyor ve desteklerini sağduyulu ve sportmenlik sınırları içinde bekliyoruz" dedi.

"Hakamlerimizden adaletli yönetim bekliyoruz"

Hakemlerin adaletli yönetimiyle seyir zevki yüksek bir maçın ortaya çıkacağına inancının tam olduğunu belirten Örem, sözlerini şöyle tamamladı:
"Derbi maçlarında, kaliteli futbolun ortaya çıkmasında en önemli faktörlerden biri de hakemlerimizin ortaya koydukları performanslar-dır. TT Arenada hakemlerimizin ortaya koyacağı iyi ve adaletli bir yönetim eşliğinde, her iki takımın seyir zevki yüksek, mücadeleci ve güzel bir futbol ortaya koyacağına inancımız tamdır."