Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul öncesi başkan adaylarından Muharrem Usta, "Trabzonspor'un 3 ayda 20-25 milyon avro arasında sıcak paraya ihtiyacı var" dedi.

Usta, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor'un büyüklüğüne yaraşır şekilde bu yolculukta en kısa zamanda en iyi yerlere gelebilmesi için zaman kaybına tahammülü olmadığını, günün proje üretme ve yarınları düşünme vakti olduğunu belirtti.

Seçim bittiğinden ekonomik ve sportif anlamda acilen yapılması gereken büyük işlerin olduğunu ifade eden Usta, "Oraya gelecek her kimse Trabzonspor'un çok yüklü miktarda sıcak paraya ihtiyacı var. Bu para bulunmadığı sürece başka hiçbir konuşacak konumuz yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım. Biz Trabzonspor'a seçilirsek daha iyi yönetiriz ve oranın kaynakları yeter, onunla yol alırız diyenlere de sesleniyorum. 1 santimetre yol alamazsınız. Çünkü Trabzonspor'un kendi kaynakları ile şu dakikada dahil olmak üzere ekonomik olarak 2-3 günü daha taşıyacak durumu yok. Trabzonspor'un hiçbir bankadan kullanabilecek 1 kuruşluk limiti yoktur" dedi.

Bordo-mavili kulübün gelirlerinin hepsinin temlik altında olduğunu söyleyen Usta, şöyle konuştu:
"Ben de dünyanın en iyi yöneticisi olayım. Trabzonspor'u da delege bana teveccüh etsin ekibimle teslim etsin. 27 Mayıs'ta Trabzonspor'un kendi kaynakları ile manevra yapacağı 1 lirası yoktur. Trabzonspor'un büyüklüğüne yaraşır gelecekte yolculuk yapmak, kulübü dünya kulübü yapmak için seçilecek olan yönetimin Trabzonspor'un dar boğazda olacak ekonomik sorununu aşacak nitelikte donanım ve güçte olması şarttır. Bu Trabzonspor kulübünün birinci önceliği değildir. Ben yaparım ile yapacak hiç bir şey yoktur. Benim için de ki ben kendime yönetebilme adına ekibime çok güveniyorum. Bizim de Trabzonspor'un kaynakları ile yapabileceğimiz kısa vadede hiçbir şey yoktur. Bir yıllık süreçte Trabzonspor'un kendi kaynakları ile kendini toparlayacak durumu söz konusu değildir."
Dün kulüp müdürü Sinan Zengin ile ekonomik konularda görüştüğünü söyleyen Usta, "Trabzonspor'un 3 ayda 20 ile 25 milyon avro arasında sıcak paraya ihtiyaç var. Sportif anlamdaki daha takım kuruluyor, kim gelecek kim gidecek tarafı hariç konuşuyorum. Ben Trabzonspor'a ekonomik anlamda bu kritik döneminde çözüm üreten bir yönetim ile bu işe soyundum. Orası olmazsa sportif konuları konuşmazdım. Bunun detayını daha sonra düzenleyeceğim toplantıyla açıklayacağım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim