Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta maçında Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynann maçta gülen taraf 3-0'lık skorla ev sahibi Akhisar Belediyespor oldu.

Akhisar Belediyespor'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Bruno Mezenga, 62. dakikada Oumar Niasse ve 88. dakikada Kenan Özer kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Akhisar Belediyespor puanını 6'ya yükseltirken, Trabzonspor 3 puanda kaldı.

VOLKAN ŞEN, 11'E DÖNDÜ

Trabzonspor kadrosunda, 2-1 kazanılan Çaykur Rizespor maçından farklı olarak iki değişiklik vardı. Soner ve Mustafa Yumlu'nun yerine Giray ve Malouda forma giydi. Çaykur Rizespor karşısında bir grup taraftarın küfürlü tepkisine maruz kaldığı için oyunu gözyaşlarıyla terk eden, hafta boyunca tartışılan Volkan Şen maça yine ilk 11'de başladı. Akhisar Belediyespor taraftarları Volkan'ı maç öncesi tribünlere çağırarak moral verdi. Sakat Jose Bosingwa ise yine forma giyemedi.

HAMZA HAMZAOĞLU TEK DEĞİŞİKLİK YAPTI

Akigo maça, 3-0 kaybedilen Gençlerbirliği deplasmanının ilk 11'inde tek değişiklikle çıktı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Ahmet Cebe'nin yerine Merter'e şans verdi. Maç skorbord tarafındaki kale ağlarında açıklık tespit edildiği için 3 dakika gecikmeli başladı. Hakem Mete Kalkavan, ağ onarıldıktan sonra başlama düdüğünü çaldı.

Maçı yaklaşık 5 bin Akhisarlı, 3 bine yakın Trabzonsporlu izledi. Akhisarlı taraftarlar maç öncesi Akigo tribününde üzerinde futbolcuların fotoğraflarının bulunduğu posterler açtı. Maçların Akhisar'da oynanması için 10 bin imza toplayan Akhisarspor Taraftarlar Derneği hafta içinde aldıkları karar gereği Manisa'daki mücadeleye gelmedi.

AKHİSAR SAKİN TEMPODA

Trabzonspor deplasmanda oynadığı karşılaşmanın ilk dakikalarında rakip kalede gol aramaya başladı. Rakibinin hızlı oyuna karşısında savunma çok adamla kalmayı tercih eden Akhisar Belediyespor, hata yapmadan kalesini kormauaya çalıştı. Akhisar Belediyespor kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkmayı tercih etti.

TRABZONSPOR ŞAŞTI KALDI!

Güçlü rakibi karşısında kontrollü oyunu elden bırakmayan Akhisar Belediyespor, 11. dakikada erken bir şekilde öne geçti. Sol kanattan Güray Vural'ın ortasında Bruno etkili bir vuruş yaparak Akhisar Belediyespor'u 1-0 öne geçirdi. Bu gol Trabzonspor'da büyük şaşkınlık yarattı.

BRUNO'YA ÇARPTI AĞLARA GİTTİ AMA...

Yediği golden sonra Akhisar Belediyespor kalesine yüklenmeye çalışan Trabzonspor, rakip cea sahası içinde etkili olmayı başaramadı. Bordo-mavili takım beraberlik golünü ararken zaman zaman kalesine ciddi tehlikeler de yaşadı. Maçın 45+2. dakikasında oyunu başlatan Trabzonspor kalecisi Onur Recep Kıvrak'ın gönderdiği top Akhisar Belediyesporlu Bruno'nun sırtına çarptıktan sonra ağlara gitti. Ancak hakem Mete Kalkavan pozisyonu gol olarak değerlendirmedi.

ADRIAN'IN YERİNE COLMAN

İkinci yarıya yine hızlı başlamak isteyen Trabzonspor, gol ararken oyun disiplininden ciddi şekilde koptu. Takım oyunundan uzak bir görüntü sergileyen Trabzonspor, Akhisar savunmasını açmayı başaramadı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Adrian Mierzejewski'yi oyundan alıp, Gustavo Colman ile rakibini açmaya çalıştı. Bu arada Adrian oyundan çıkarken sinirli tavırlarıyla dikkat çekti.

NIASSE'NİN GOLÜ ALT ÜST ETTİ

Trabzonspor bir türlü etkili hücum geliştiremediği maçta gol ararken, 62. dakikada bir şok daha yaşadı. Akhisar Belediyespor'un 62. dakikada Oumar Niasse ile Trabzonspor karşısında skoru 2-0 yaptı.  Bordo-mavili takım iki farklı mağlubiyetin ardından tüm riskleri alarak atak yapmaya çalıştı. 

KENAN ÖZER SKORU BELİRLEDİ

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda iki farklı geriye düşmelerinin ardından gemileri yakan Mustafa Reşit Akçay, Volkan Şen'i kenara alırkeni Batuhan Karadeniz'i sahaya sürdü. Ancak bordo-mavililerin Batuhan hamlesi de tutmadı. Akhisar Belediyespor karşılaşmanın 88. dakikada Kenan Özer'in golüyle durumuı 3-0 yaptı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Akhisar Belediyespor haftanın sürpriz sonucuna imza attı. 
Editör: TE Bilişim