Akçaabat Sebatspor'un eski Başkanlarından Zeki Öztürk, Trabzonspor'un kongresi ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

İnternethaber yazarı Sadi Karakaş'a çok çarpıcı analizler yapan Zeki Öztürk önümüzdeki ay yapılacak kongreyle ilgili şu yorumları yaptı;

Sayın Öztürk son zamanlarda maçlarda sıkça görünüyorsunuz, önümüzdeki ay yapılacak kongre için hazırlanıyor şeklinde yorumlar var, neler söyleyeceksiniz?


"Herkes kadar bende Trabzonsporluyum. Yıllardır maçlara gidiyorum. Hep gidiyorum..Son zamanlarda Trabzonspor un aldığı sonuçlar herkes gibi beni de çok üzdü.Maçlara zaten gidiyordum ama bu dedikodular en son Akhisar da ortaya çıktı. Eski Bakanımız vekilimiz Faruk Özak beni aradı Trabzonspor'un bu durumundan kurtulması için elini taşın altına sokmaya karar verdiğini bu anlamda futbolculara prim anlamında ne yapabileceğimizi söyledi.Kendisi çok ça yanlış ifade ediliyor..Çok yıpratılıyor. Trabzonda kaç tane adam yarım saat içinde 1,5 trilyon toplayabilir. Akhisar'a gideceğimizi söyledi bende "hay hay" diyip taşın altına elimizi soktuk.. Miktar açıklamak bize yakışmaz..Ama
Trabzonspor için elimizden ne gelirse yaparız.

Sayın Öztürk net soruyorum bu kongre de adaylığınızı düşünüyor musunuz yoksa Faruk bey'in başkanlığında bir listede mi olursunuz?

"Ben inanmadığım hiçbir projede olmam.Trabzonspor Başkanlığı çok kutsal bir görev , elbette herkes bu görevi layıkıyla yapmak ister.Keşke Faruk bey aday olsa..Öyle küstürülmüş öyle moralmen üzülmüş ki maçları iki xanax hapıyla seyrediyor..Tansiyonu fırlıyor, konsantresi bozuluyor.. Ve bu yönetimin suçu ona yükleniyor..Bu onu çok yıprattı.Yıpratıyor da..Bakın beğenirsiniz beğenmezsiniz Faruk bey büyük kazançtır..Neler çektiğini neler yaptığını ben biliyorum..Siz biliyor musunuz Trabzonspor un borcunu..Faruk bey'in, aklı selim herkesin uykuları kaçıyor..Onlarca defa uyardılar etmeyin gitmeyin dediler ama bu borç oldu..Öyle böyle bir borç karşısında Başkan adayı olmak kolay iş değil..Kotarılabilir belki ama ciddi anlamda güç lazım. Bir kere peşinen ödenmesi gereken elli trilyon para lazım..Transfer lazım..Yeniden bir toparlanma lazım. Sadri bey başarılı idi ama son 1,5 yılda yaptıkları onu çok başarısız kıldı..Bütün ümidim Faruk Bey'in aday olması ama imkansız gibi gözüküyor..Bakın size söyliyeyim ..Güç olmadan birlik olmadan bu işin altından kalkılmaz..Az önce de söyledim yarım saatte 1,5 trilyon toplayıp futbolculara prim verdi adam..Böylesine güçler altında birleşirsek belki Trabzonspor'un önü açılır. Yoksa gerçekten çok zor..Çok çok zor.

Peki ne olcak Sayın Öztürk anlaşılan aday olmayacaksınız peki siyasete mi teslim olacağız?

" Adaylığı düşünmüyorum.Asla bu düşünce altında maçlara gitmem. Ben net insanım. Yapacağım şeyi söylerim. Bana bir görev düşerse bundan kaçmam. Bilinçli Trabzonlu şunu anlamalı ve uygulamalı. Kimin ne projesi var bu kulüp nasıl feraha kavuşur bunu hesap edip karar vermesi gerekir. Bugünkü adayları asla küçümsemem herkesin kendisine göre bir çapı ve onuru var. Herkese saygım var. Ama acilen yüklü miktarda peşinat lazım. Kolay işler değil bu işler.Önümüzdeki yılların gelirlerinde temlikler var. Faruk bey bunları çok düşünüyor çok üzülüyor uyarmasına rağmen onu  dinlemediler.İnşallah aday olur inşallah ikna olur ve bu kulübü kurtarır..Hepimiz çok üzülüyoruz. Siyaset yok mu şu anda kulüpte var.Elbette hiçbir kulüpte siyaset olmamalı. Ama bu güç odağına dönüşürse siyasetsizde olmaz.Elbette siyaset karışmasın..Sporu idare edenler spordan gelen yönetmeyi bilen projeleri olan güçlü insanlar tarafından yönetilmesini isterim."

Editör: TE Bilişim