Lange'nin Konyaspor'a 800 bin euroya gelecekken menajerler sayesinde Trabzonspor'a tam 18 milyon marka transfer olduğu ortaya çıktı. 
 
Habertürk Gazetesi Yazarı Atilla Türker, Türkiye'de dönen menajer oyunlarıyla ilgili çarpıcı bir yazı yazdı.

18 MİLYON MARKA MAL OLDU

Bir olay anlatayım... Duruma çok vakıf olan, bir dostum aradı, "Sana bir uzmanlık sorusu sorayım" dedi.
Sordu: "Futbol tarihimizdeki en büyük transfer dolandırıcılığı, nerede ve ne zaman oldu?.." Güldüm, "Bunu kim bilmez, elbette ki Trabzonsporlu Lange... Ama mümkünse detayları verir misin" dedim.
Anlattı: - "2 bin yılıydı. Konyaspor Yönetim Kurulunda'ydım. Norveçli Rune Lange'yi bize önerdiler. İstenen ücret 800 bin Mark idi. O zamanlar henüz Euro'ya geçilmemişti. Bu 800 bin Mark kulübe makul geldi. Ama iş bozuldu. Kulüp yönetimi parayı tedarik edemedi. Bir hafta sonra ise bu futbolcu Trabzonspor'a satıldı. Tam 14 milyon Mark karşılığında... Nerede ise 18-20 kat karşılığı... Hatta öyle ki, bu futbolcu çok kötü çıktı, oynayamadı, parası ödenmedi, karşılıklı davalar açıldı, sonuçta bizim bu 800 bin Mark'a almadığımız Lange, tazminatlarla birlikte Trabzonspor'a 18 milyon Mark'a mal oldu..."
Bu sözler üzerine ben de biraz araştırdım... Menajerler, bu süreçte Lange'yi öyle bir allamışlar, pullamışlar ki... Trabzonspor hemen kapmış... Ve hatta, "Ucuza aldık" diye sevinenler olmuş.