Trabzonspor’un borsaya açıklanan bilançosu kulübe 9.5 milyon liralık bağış yapıldığını ortaya koydu.

Trabzonspor'a 60 Milyon kadar bir ödemenin yapıldığı söyleniyordu. Bu ödemelerin büyük bir kısmının borç olarak verildiği ortaya çıktı.


Trabzonspor Sportif AŞ’nin 6 aylık mali tablolarına göre Trabzonspor, borsadaki şirketine 92.3 milyon lira olan borcunu azaltarak 73.6 milyon liraya indirdi. Azalan 18.7 milyon liranın 9.5 milyonu bağışlardan geldi. İlginç olan 9.5 milyon liralık bağışın 2 milyon lirasının görevi kamu yatırımlarının ildeki koordinasyonunu sağlamak olan İl Özel İdaresi’nden gelmesi. Geri kalan 7.5 milyon liranın hangi kurum tarafından yapıldığının bilgisi ise mali tablolarda yer almadı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Trabzonspor’dan borsada bulunan Sportif AŞ’ye olan borçlarını ödemesini istemişti. Trabzonspor Sportif AŞ’nin mali tablolarında Trabzonspor’un finansman ihtiyacı nedeniyle kullandırılan fonlardan oluşan alacak için “Söz konusu alacağın 9.5 milyon lira tutarındaki kısmı Trabzonspor Kulübü Derneği’ne yapılan bağışlarla, kalan kısım da Trabzonspor tarafından kullanılan kredi ve Trabzonspor’un elindeki sportif hisselerinin satışından elde edilen tahsilatlarla azalmıştır” denildi.

27.4 MİLYON LİRA ZARAR ETTİ

Trabzonspor Haziran-Kasım 2013’ü kapsayan altı aylık ara hesap döneminde 27.4 milyon lira zarar etti. Böylece 208 milyon lira olan kısa vadeli borçları, dönen varlıklarını 185 milyon TL aştı. Geçmiş yıllar zararları 61.4 oldu ve özkaynakları da 51 milyon lira negatife döndü.


Editör: TE Bilişim