Trabzonspor Basktebol takımından sponsorluğunu çektiği için eleştirilen Usta çarpıcı açıklamalarda bulundu

Medikal Park Hastaneleri'nin sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta yaptığı açıklamalarla başkan adaylığı için ilk sinyali verdi.
 
Sponsorluk konusunda Trabzonspor'dan desteğini çektiği yönündeki iddialara açıklık getirdi ve eğer aday olursa Trabzonsporla ilgili bir çok düşünceye sahip olduğunu açıkladı..
 
İŞTE MUHARREM USTA'NIN AÇIKLAMALARI
 
Basketbol takımını nasıl iyi yerlere getirdiğini anlatan Usta "Trabzon tarihinde Basket takımının ilk defa Beko Basketbol  ligine çıkması benim verdiğim katkı ve destekle olmuştur. 2010-11 sezonunda takımımız Beko basketbol liginin son 6 haftasında Düşme hattında olup ücretler ödenemediği için takım maçlara çıkamaz durumdaydı. Takimin küme düşmemesi ve dağılmaması için vaat ettiğimin çok üzerinde yaptığım katkı ve destekle takımın kümede kalması mümkün olmuştur. Bu destek tüm yöneticiler tarafından taktirle karşılanmıştır.'' dedi
 
TÜM YÖNETİCİLER DESTEĞİMİ BİLİR
 
''Benim destek ve katkılarım o donemin tüm yöneticileri tarafından bilinir'' diyen Muharrem Usta ; ''En doğru bilgi dönemin Başkanı Sn. Saner Ayar'dan alınabilir. İki yıllık sponsorluğumuzda vermiş olduğum destek taraflı tarafsız herkes tarafından taktir edilmiş olup takımın en zor anlarında sözleşmemdeki bedel dışında hiçbir sorumluluğum olmadığı halde TS markası zarar görmesin takım dağılmasın küme düşmesin diye gözümü kırpmadan gereğini yapmışımdır. Takımın küme düştüğü yıl ise ben sponsor değildim. Unutulmasın ki ben takıma sahip çıkmasaydım ne Beko Basketbol ligine çıkabilirdi ne de Beko liginde ilk yılında kalabilirdi .
 
Dönemin Başkanı Sn. Saner Ayar ve yönetim ekibi bana defalarca teşekkür etmişlerdir. Takımın düştüğü yıl ise benim ne sorumluluğum ne de vadim söz konusu değildir. Basket takımına verdiğim destek milyonlarca liradır bunu da istenirse kulüp açıklar. Öyle hiçbir dönem ve zaman elini cebine atmayan yüreğini ortaya koymayan sadece kazandığıyla kalan biri olsam bugün bu işlerle hiç uğraşmam , başımı ağrıtmam. Ne siyasi bir kolum ne de siyasi dayanağım var. Ben şahsına münhasır Muharrem Usta'yım'' dedi..
 
HAFTA SONU AÇIKLAYACAĞIM
 
''Ben henüz adaylık için karar vermedim. Büyük ihtimalle hafta sonu açıklayacağım. Listem henüz Allah'la benim aramda. Elbette sır değil. Trabzonspor'da artık kimlik kazananlar değil Trabzonspor'a bir şey katanlar görev almalı. Yeter artık denilen noktadayız. Ben elimi taşın altına her zaman soktum yine de sokarım. Trabzonspor hak ettiği yerde olmalıdır. Misyonu yerinde temsil edilmelidir. Elbette eleştiri olacaktır..Ama bizler Trabzonspor terbiyesi doğrultusunda cevap haklarımızı kullanırız. Kimseyle küslük ya da dargınlık durumunda olmadığım gibi kimseden de icazet alma pozisyonuna girmeyiz. Ne buna tavassul ederiz ne de bu eğilime katkı sağlarız. Büyük bir kurumsal şirketseniz bir çok proje kapınıza gelir.
 
Sizde bu projeleri değerlendirir Ülke sathı ve dünya pazarında markalaşma ve kabul görme eğilimine gidersiniz. Bu anlamda sponsorluklar farklı farklı bünyelerde olması doğaldır.Kan davamız yok, savaşta değiliz böylesi hamaset vari söylemler tutumlar varolan fanatizmi daha derine götürür ve o zaman kimse bunun içinden çıkamaz.Gerekli mücadeleler gerektiğinden çok daha fazlasıyla verilecektir. Elzem olan budur. Trabzonspor'u layık olduğu yerlere elbette taşırız. Görev alırsak aday olursam ki büyük oranda olurum bunu herkes görecektir.."

 
Kaynak: İnternetspor / Sadi KARAKAŞ