Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş ve Trabzonspor karşı karşıya geldi.
Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-0 kazandı ve yeniden liderliğe yükseldi.
Beşiktaş'ın gollerini 5. dakikada Veli Kavlak, 21. dakikada Demba Ba ve 84. dakikada Cenk Tosun kaydetti.
Bu sonuçla Beşiktaş puanını 26 yaptı. Trabzonspor ise 18 puanda kaldı.
Ligin 13. haftasında Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor'la karşılaşacak. Trabzonspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ'TA 3 DEĞİŞİKLİK VARDI

Beşiktaş, 11. haftada karşılaştığı Kardemir Karabükspor müsabakasından 3 değişiklikle maça çıktı. Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ramon Motta Trabzonspor maçında sahadaki yerlerini aldı. Trabzonspor ise Gençlerbirliği maçındaki kadrosunu aynen korudu.

TRABZONSPOR TARAFTARI YOK

Tarihinde ilk kez Konya'da Beşiktaş ile karşılaşan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun mücadele etti.
"Dört Büyükler" olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un kendi aralarında yaptıkları anlaşma gereği deplasman takımı taraftarına uygulanan yasak nedeniyle bordo-mavili taraftarlar Konya'da takımlarını destekleyemedi.

BEŞİKTAŞ MÜTHİŞ BAŞLADI

Karşılaşmaya büyük bir tempo ile başlayan Beşiktaş rakibine anında üstünlüğünü hissettirdi. Baskı kurduğu dakikalarda Trabzonspor'un hata yapmasını bekleyen Beşiktaş kısa süre içerisinde de amacına ulaştı.
5. dakikada Trabzonspor kalecisi Fatih Öztürk'ün uzaklaştırmaya çalıştığı top orta alanda Beşiktaşlı oyuncularda kaldı. Ceza alanı dışında topu önüne alan Veli Kavlak sol ayağı ile müthiş bir şut çıkardı ve skoru 1-0 yaptı.
Dakikalar 18'i gösterirken Trabzonspor, Sefa ile gol buldu ancak yan hakemin ofsayt bayrağı golü geçersiz kıldı. 21. dakikada ise Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı.

DEMBA BA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonsporlu Avraam sağ köşe gönderine yakın bir yerde topu saklayarak dışarı çıkarmak istedi ancak Olcay'dan baskı yedi. Baskının sonucunda topu rakibine kaptıran Avraam yerde kaldı ancak hakem Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi. Pozisyonu iyi takip eden Olcay ceza alanındaki Demba Ba'yı gördü. Senegalli şık bir topuk vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.

İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

İlk yarısı adeta nefes kesen maçın ikinci yarısı ise Beşiktaş'ın skoru korumaya yönelik futbolu ile geçti. Önemli pozisyonları cömertçe harcayan siyah-beyezlı ekip kalesinde ise ciddi bir tehlikeye izin vermedi.
50. dakikada Motta'nın ara pasına soldan süratle hareketlenen Olcay ceza alanına girdi. Yerden vuruşunda açıyı iyi kapatan Fatih Öztürk gole engel oldu. 60. dakikada ise Gökhan soldan ceza alanına girdi. Önce Musa Nizam'ı geçti ve kaleci Fatih'le karşı karşıya kaldı. Yanında 4 takım arkadaşı olmasına karşın golü düşününen yetenekli oyuncunun şutunu çizgi üzerinde Carl Medjani kafayla kornere çıkardı. Beşiktaş mutlak bir 3. golden oldu.

MUSTAFA KORKUTTU

63. dakikada Sosa' orta alanda büyük boşluk buldu ve kendisine atılan topa hareketlendi ancak kalesini adeta Bayern Münih kalecisi Neuer gibi terk eden Fatih Öztürk Sosa'nın ayağından meşin yuvarlağı çaldı. Pozisyondan 5 dakika sonra ise yürekler ağızlara geldi.
Belkalem ile kafa topuna çıkan Mustafa Pektemek'in rakibi ile çarpışması sonucu burnu kırıldı. Ambulansla hastaneye götürülen Mustafa Pektemek'in kanlar içinde yerde kaldığı görüntü herkesi korkuttu. Slaven Bilic de özel izin alarak oyun alanına girdi ve oyuncunun durumu ile ilgilendi. Trabzonspor'da da Belkalem'in bu pozisyon sonrası kaşı açıldı.

YİNE DEFANS HATASI

Trabzonspor'un yediği tüm gollerde defans hataları göze çarptı. 3. golde de Musa Nizam topu sol çizgide Serdar'a kaptırdı. Serdar vakit geçirmeden ceza alanındaki Sosa'yı gördü. Sosa da müsait pozisyonda, sakatlanan Mustafa'nın yerine oyuna giren Cenk'i gördü. Cenk ise 84. dakikada skoru belirledi: 3-0
Müsabakanın 5. dakikasında Beşiktaş golü buldu. Trabzonspor kalecisi Fatih'in uzaklaştırmak istediği top kısa düştü ve ceza sahası dışında Veli'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 3-0

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş rakibini 3-0 yenmeyi başardı.

Maçtan Detaylar

M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
90'Trabzonspor en azından bir gol bulmak istiyor ama Beşiktaş savunması oldukça dikkatli.
90'Bir pozisyonda maçın yardımcı hakemiyle diyaloğa giren Yusuf Erdoğan sarı kart gördü.
90'Mücadelenin sonuna 5 dakika ilave edildi.
89'Kullanılan serbest vuruşta Yusuf'un ceza alanına ortasında kaleci Tolga topu iki hamlede kurtardı.
88'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Fatih, Olcay'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
87'Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei oyunda.
86'Beşiktaş'ta birazdan oyuncu değişikliği olacak.
85'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Constant'ın ceza alanına yükselttiği topu savunma karşıladı.
84'Sağ kanatta Serdar, rakibinden topu alıp ceza alanı içindeki Sosa'ya pasını verdi. Soda sa topu kontrol edip sol penaltı noktası yakınlarındaki Cenk'e pasını verdi ve Cenk düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
84'GOL! Cenk Tosun
82'Gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Sosa'nın şutu kaleci Fatih'te kaldı.81'Son bölümde tempo biraz düşmüş durumda. Topla Beşiktaş daha fazla oynayan taraf.
80'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Constant, Sosa'ya faul yaptı.
79'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
78'Yine sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer'in ceza alanına ortasında kafalardan seken ve boşta kalan topu Motta uzaklaştırdı.
77'Bordo mavililer sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Bosingwa'nın ceza alanına ortasında top savunmadan kornere gitti.
76'Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Sefa, Fatih ile ver-kaç yapıp ceza alanına girdi ama Sefa için ofsayt bayrağı kalktı.
75'Kullanılan serbest vuruşta Gökhan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
73'Gelişen Beşiktaş atağında Musa, Gökhan Töre'ye faul yaptı ve karar serbest vuruş.
72'Gelişen Trabzonspor atağında sol çaprazda topla buluşan Musa'nın ceza alanı ön bölümüne yükselttiği topu Cardozo indirdi ama indirdiği yerde hiç bir arkadaşı yoktu.
71'Mustafa Pektemek, ambulans ile hastaneye götürülüyor. Acil şifalar diliyoruz. Cenk Tosun oyunda.
70'Mustafa Pektemek için oyun alanına ambulans geldi. Slaven Bilic de oyuncusunu görmek için ambulansın yakına kadar gitti. Cenk Tosun oyuna girecek.
69'İki oyuncu da sakatlık geçirdi ve iki oyuncu da açılma var. Oyun durmuş durumda.
68'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Mustafa Pektemek ve Belkalem çarpıştılar.
67'Bordo mavililer sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Özer'in ortasında Belkalem'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
66'Trabzonspor'da Mehmet Ekici'nin yerine Fatih Atik oyunda.
65'Beşiktaş'ın etkili oyunu devam ediyor. Siyah beyazlılar özellikle orta sahayı çok kolay geçiyor.
64'Gelişen Trabzonspor atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Tolga topun sahibi oldu.
63'Beşiktaş yine çok etkili geldi. Sosa, sağ çaprazda kaleci Fatih ile karşı karşıya kaldı ama kalesini terk eden Fatih topu uzaklaştırdı.
62'Siyah beyazlılar yine sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Gökhan'ın ceza alanına ortasında kaleci Fatih topu karşıladı. Ardından Sosa'nın vuruşundan sonuç çıkmadı.
61'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
60'Beşiktaş gole çok ama çok yaklaştı. Gökhan topu sol kanatta alıp ceza alanına girdi. İlk rakibini geçti, kaleci Fatih'i de geçti ama kaleye vuruşunda çizgi üstünde bulunan Medjani topu kafasıyla kornere gönderdi.
58'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Topu sol kanatta alan Yusuf'un kale sahasına ortasında top Tolga'da kaldı.
57'Trabzonspor gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Sefa, ceza alanına girdi ama kale sahasındaki Yusuf'a pasında son anda Motta topu kornere gönderdi.
56'Trabzonspor karşı atağında Bosingwa'nın ceza alanına etkili ortasında kaleci Tolga topun sahibi oldu.
55'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sosa'nın ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Cardozo topu uzaklaştırdı.
54'Beşiktaş, sol kanattan çok hızlı geldi. Motta'nın ceza alanına koşu yapan Mustafa'ya pasında araya giren Belkalem topu kornere gönderdi.
53'Bordo mavililer sağ kanattan geldi ama Bosingwa'nın ceza alanı ön çizgisinde bulunan Sefa'ya pasında araya savunma girdi.
52'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Musa'nın pasında ceza alanına koşu yapan Sefa için ofsayt bayrağı kalktı.
51'Beşiktaş'ta Sosa, baskıyla kapılan top sonrasında topu alıp ceza alanı dışından kaleye şutunu çekti ama top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.
50'Sosa'nın ara pasında sol çaprazda topu alan Olcay, kaleci Fatih ile karşı karşıya kaldı ama Fatih, Olcay'a geçit vermedi.
49'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın kale sahasına yerden ortasında kaleci Fatih topun sahibi oldu.
48'Trabzonspor savunmasında topla buluşan Belkalem'in Cardozo'ya gönderdiği uzun topta Cardozo'yu aşan top oyun alanını terk etti.
47'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Gökhan, Musa'ya faul yaptı ve Musa bir sakatlık geçirdi. Tedavisi yapılıyor.
46'Beşiktaş'ta Demba Ba, sakatlığı sebebiyle ikinci yarıya çıkamadı. Mustafa Pektemek oyunda.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.Beşiktaş, Veli Kavlak ve Demba Ba'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Bu arada gerginlik yaşayan Veli Kavlak ve Musa Nizam sarı kart gördü.
45'Gelişen Beşiktaş atağında sol iç koridorda Sosa'ya faul yapan Belkalem sarı kart gördü.
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
44'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mehmet'in ceza alanına ortasında ofsayt bayrağı kalktı.
43'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici, topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top taca gitti.
42'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Musa, topu tam ceza alanına sokmak üzereyken Gökhan topa eliyle müdahale etti ve karar serbest vuruş. Gökhan Töre sarı kart gördü.
41'Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Olcay'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
40'Bu arada Beşiktaş'ta Demba Ba, girdiği bir ikili mücadele sonrasında sakatlık geçirdi ve şu an oyun alanının kenarında tedavisi yapılıyor ama oyuna devam edecek gibi görünüyor.
38'Kullanılan serbest vuruşta Veli'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
37'Sosa, bu kez Trabzonspor yarı alanında topla buluştu ve bu kez de Özer'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar bir kez daha serbest vuruş.
36'Bu değişikliğin ardından Carl Medjani, Essaid Belkalem ile birlikte stoper oynamaya başladı.
35'Trabzonspor'da Avraam Papadopoulos'un yerine Kevin Constant oyunda.
34'Bordo mavililer sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
33'Trabzonspor'da Kevin Constant birazdan oyuna girecek.
32'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından topla ceza alanı dışında buluşan Musa'nın kaleye şutunda top savunmadan döndü.
31'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Musa, Serdar'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
30'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
29'Sağ kanattan çok hızlı gelişen Beşiktaş atağında Gökhan hızla ceza alanına girip topu kale sahasına çevirdi ama son anda kaleci Fatih topu kornere çeldi.
28'Mehmet Ekici bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
27'Bu arada Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Sosa, Mehmet'e faul yaptı ve karar serbest vuruş.
25'Beşiktaş yine sağ kanattan geldi. Olcay'ın ceza alanı içindeki Demba Ba'ya yerden pasında Demba Ba topa gelişine vurmak istedi ama top savunmaya takıldı.
24'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
23'Beşiktaş'ın baskısı her geçen dakika artıyor...
22'Bu arada Özer Hurmacı, hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gördü.
21'Beşiktaş'ta Olcay, sağ kanatta taç çizgisinde Papadopoulos'tan topu söktü aldı ve ceza alanına girip kale sahasına pasını attı ve Demba Ba topu şık bir topuk vuruşuyla ağlara gönderdi.
21'GOL! Demba Ba
20'Bordo mavililer, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in doğrudan kaleye gönderdiği top kaleci Tolga için kolay oldu.
19'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Bosingwa, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
18'Gelişen Trabzonspor atağında savunma arkasına sarkan Sefa'ya atılan topta Sefa topu alıp karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi ama Sefa için ofsayt bayrağı kalktı.
17'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
16'Trabzonspor'un rakibi karşısındaki oyun kurmakta yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Beşiktaş, rakibini şu ana kadar durdurmayı başardı.
15'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Mehmet, Veli'ye faul yaptı. Mehmet Ekici
13'Siyah beyazlılar yine etkili geldi. Sosa'nın pasında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Demba Ba, ceza alanına girer girmez çok sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
12'Orta alanda topla buluşan Olcay'ın rakip ceza alanına sağ çaprazdan koşu yapan Demba Ba'ya pasında Fatih kalesini zamanında terk ederek topu uzaklaştırdı.
11'Beşiktaş çok hızlı bir atak geliştirdi. Atiba, orta alanda aldığı topla hızla ceza alanı ön bölümüne kadar yaklaşıp pasını sağ kanada gönderdi ama o topa Serdar yetişemedi.
10'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yapılan ortada Cardozo topu kontrol etmek istedi ama başarılı olamadı.
9'Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Veli, Özer'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
8'Trabzonspor bu dakikaya kadar rakibi karşısında oyun kurmakta zorlanıyor.
7'Siyah beyazlılar maça çok iyi başladı.
6'Bir başka Beşiktaş atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Demba Ba, topa yükseldi ama kaleci Fatih topu yumrukladı.
5'Trabzonspor savunmasından kaleci Fatih'e atılan geri pasta Fatih topu uzaklaştırmak isterken top kısa düştü ve Trabzonspor yarı alanının ortalarında Veli, topu aldı ve ceza yayına girmek üzereyken sol ayağıyla sağ köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.
5'GOL! Veli Kavlak
4'Mücadele düşük tempoda başladı...
3'Gelişen Beşiktaş atağında orta alanda topla buluşan Veli'nin sağ kanattan ileriye hareketlenen Demba Ba'ya pasında top taca gitti.
2'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Serdar, Musa'ya faul yaptı.
1'Ve haftanın sonucu en merak edilen mücadelesi Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.
M.Ö.Konya Büyükşehir Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemi Mete Kalkavan ve yardımcıları eşliğinde sahaya çıkıyor.
M.Ö.Konya Büyükşehir Stadı'nda müthiş bir atmosfer...
M.Ö.İbrahim, Aykut, Constant, Waris, Fatih, Serdar ve Yatabare ise Trabzonspor'da yedek bekleyecek isimler.
M.Ö.Beşiktaş'ta Emre, İsmail, Mustafa, Furkan, Necip, Kerim ve Cenk Tosun yedek bekleyecek isimler.
M.Ö.Bordo mavili ekip Trabzonspor ise mücadeleye; Fatih, Bosingwa, Papadopulos, Belkalem, Musa, Medjani, Mehmet Ekici, Sefa, Özer, Yusuf ve Carodozo ilk 11'yle başlayacak.
M.Ö.Konya'da oynanacak mücadeleye ev sahipliği yapacak mücadelede Beşiktaş; Tolga, Serdar Pedro, Ersan, Motta, Atiba, Veli, Sosa, Gökhan, Olcay ve Demba Ba ilk 11'iyle sahada olacak.
M.Ö.İki takımın da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'leri belli oldu.
M.Ö.Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.
Editör: TE Bilişim